Actie voor verwoeste skibaan in Uden levert al bijna 30.000 euro op - Omroep Brabant

Actie voor verwoeste skibaan in Uden levert al bijna 30.000 euro op

3 mei 2021 om 16:53 • Aangepast 4 mei 2021 om 10:14
nl
Bij de brand kwam veel rook vrij.
Bij de brand kwam veel rook vrij.
De doneeractie voor skibaan De Schans in Uden, waar ruim twee weken geleden hoogstwaarschijnlijk brand werd gesticht, heeft 29.500 euro opgeleverd. Dat meldt de vereniging aan Omroep Brabant. "De laatste paar dagen is het tempo omlaag gegaan, maar er druppelt nog wat binnen."
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

Het geld dat op die manier wordt verzameld, steekt de club in het herstel van de schade. De actie loopt nog steeds. "We laten ‘m nog gewoon openstaan", zegt Arno Mertens, voorzitter van de club. "De actie kost geen geld. We doen alles immers in eigen beheer."

Vereniging De Schans hoopt snel te beginnen met het opruimen van het puin. "Ik reed er net langs en het is natuurlijk nog een zootje. Dat is vervelend, maar de offertes met de opruimdiensten zijn opgesteld, dus het proces kan beginnen", vertelt Mertens.

Niet verrast door arrestatie
Er werd een 14-jarige jongen opgepakt voor de brand. Hij meldde zichzelf bij de politie. De jongen komt ook uit Uden en zit nu thuis, maar hij is nog wel verdachte. Verrast door de arrestatie is de vereniging niet, legt Mertens uit.

"We zaten er eigenlijk al op te wachten. Het lijkt te gaan om wat wij al dachten: een groepje jongelui die brand hebben gesticht. In het geval van een groepje klapt er altijd wel iemand uit de school. Nu moeten we kijken wat de consequenties gaan zijn."

Omdat niet alle kosten voor het herstel van de skibaan worden gedekt door de verzekering wil De Schans de kosten ook nog kan verhalen op de dader of daders.

Brand
Op vrijdagmiddag 16 april brak bij De Schans rond halfvijf brand uit. Bij de brand zijn kunststofmatten, kunstgras en folie in vlammen opgegaan. Twee van de drie banen zijn voor ongeveer zestig procent verloren gegaan.

De schade werd door de vereniging eerder geschat op ruim twee ton. De skibaan zette daarom een actie op. Op de site van de club kun je bijvoorbeeld een stukje baan, een lichtmast of een schans kopen.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.