Video

Wegvluchtende bestuurder op de A58 probeerde politieauto te rammen

4 mei 2021 om 09:27 • Aangepast 5 mei 2021 om 09:22
nl
De auto die zaterdagnacht na een politieachtervolging in de sloot belandde, had eerder geprobeerd een politieauto te rammen. De vluchtende bestuurder is uiteindelijk in de bosjes langs de weg gevonden, zo meldt de politie.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De Franse BMW negeerde een volgteken van de politie, die de wagen wilde controleren. In plaats daarvan ging de bestuurder er op hoge snelheid vandoor. De politiewagen zette de achtervolging in.

Politieauto rammen
Die ging over de A16 en de A58. Onderweg probeerde de verdachte een aantal keer om de politieauto te rammen. De tocht eindigde bij Bavel waar de bestuurder al spookrijdend de A27 op reed. Daar raakte hij de macht over het stuur kwijt.

De auto belandde in de sloot en de bestuurder vluchtte weg. Met politiehonden en met een helikopter is naar de man gezocht. Die bleek zich onder de bosjes verstopt te hebben. Hij is opgepakt. Het is niet duidelijk of er nog meer mensen in de auto zaten, die zijn in ieder geval niet gevonden.

Voorgeleid
De man wordt verdacht van onder meer poging tot doodslag, poging tot zware mishandeling en rijden onder invloed van drugs. De rechter-commissaris bepaalt dinsdag of hij langer vast blijft zitten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!