Video

300 mensen bijeen voor overleden Jayden (12): 'Hij had het zo gewild'

5 mei 2021 om 15:37 • Aangepast 14 mei 2021 om 16:49
nl
Zeker driehonderd mensen zijn woensdagmiddag bijeengekomen in Tilburg om de 12-jarige Jayden van Lieshout te herdenken. De jongen kwam dinsdag om het leven bij een ongeluk op de kruising van de Broekhovenseweg en de Ringbaan-Zuid. De ouders van Jayden zijn er ook. Ze kijken snikkend toe terwijl mensen op hen afstappen om condoleances over te brengen.
Profielfoto van Madhavi RaaijmakersProfielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers & Eva de Schipper

"Alles mag gefilmd worden, dat had Jayden zo gewild", vertellen zijn ouders tegen onze verslaggever. "Hij was gek op aandacht."

De omgekomen Jayden.
De omgekomen Jayden.

Veel kinderen
Via sociale media is woensdag opgeroepen om Jayden te herdenken. Hier wordt massaal gehoor aan gegeven. Onder de bloemleggers zijn ook veel kinderen. Ze omhelzen elkaar en leggen allemaal iets neer op de steeds groter wordende stapel bloemen. Zo worden er knuffels, kaarsjes en tekeningen achtergelaten. Een groepje meisjes laat een bos rode hartjesballon op in de lucht.

Er is veel aandacht voor Jayden.
Er is veel aandacht voor Jayden.

"Jayden was een goeie jongen", zegt de 11-jarige Dylano. "Hij was een maatje van mij en we waren bijna elke dag samen. Jayden had nog een heel leven voor zich en ik kan me niet voorstellen dat hij er niet meer is."

'Hij dacht na over de toekomst'
Veel kinderen omschrijven Jayden als grappig en iemand die hield van uitdagingen. Een jongen die je opbelde om samen iets leuks te gaan doen. Zijn vrienden gingen met hem naar de stad, stukken skaten of pakten de fiets om erop uit te gaan.

"Hij dacht ook na over de toekomst", zegt een van de meisjes die een ballon op heeft gelaten. ''Hij wilde tegellegger worden en professioneel bokser.''

Fataal ongeluk
Het fatale ongeluk gebeurde dinsdag om vijf uur 's middags op de plek waar de Broekhovenseweg en de Ringbaan-Zuid elkaar kruisen. Jayden is later die dag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

De bestuurder van de auto, een man van 34 uit Tilburg, is dinsdagavond kort gehoord door de politie en mocht toen naar huis. Er was volgens politie geen aanleiding om hem als verdachte aan te houden. Hij wordt later nog wel uitgebreider gehoord.

De bloemen worden neergelegd aan de Ringbaan-Zuid.
De bloemen worden neergelegd aan de Ringbaan-Zuid.
Mensen leggen bloemen, kaarsjes en tekeningen neer.
Mensen leggen bloemen, kaarsjes en tekeningen neer.
Er waren ook veel kinderen aanwezig.
Er waren ook veel kinderen aanwezig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.