Verdachte in zaak vermissing 15-jarige Celine schaamt zich voor zijn daden

7 mei 2021 om 11:30 • Aangepast 14 mei 2021 om 16:57
nl
De 31-jarige man die er in in oktober 2020 vandoor ging met de destijds vermiste Celine (15) uit Berghem schaamt zich voor zijn daden. Dat zei Kevin K. vrijdag bij de laatste tussentijdse zitting voor de inhoudelijke behandeling bij de rechtbank in Den Bosch.
Profielfoto van Madhavi RaaijmakersProfielfoto van ANP
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers & ANP

Het meisje uit Berghem was vijf dagen vermist toen op 28 oktober vorig jaar een Amber Alert werd verstuurd. Een paar uur daarna werd Kevin K. opgepakt in zijn huis in Den Haag. Daar werd ook Celine gevonden.

Bekend
K. heeft bekend dat hij kinderporno op zijn telefoon had en dat hij een ander jong meisje via de webcam aanzette tot seksuele handelingen. "Ik heb daar spijt van en schaam me. Ik liet me meeslepen.''

Vrije wil
K. wordt verder verweten dat hij Celine aan het gezag onttrok en dat hij ontucht met haar pleegde. Dat laatste ontkent hij. Celine zei eerder al tegen de politie dat de twee wel seks hebben gehad.

Uit onderzoek is wel gebleken dat Celine niet tegen haar wil met K. is meegegaan. De twee leerden elkaar kort voor Celine's verdwijning op 23 oktober kennen. Zowel Celine als K. waren er destijds van op de hoogte dat ze werd gezocht. Beiden kozen ervoor geen contact op te nemen met de politie.

Niet eerder vrij
Ondanks een verzoek om K. vrij te laten, besloot de rechtbank vrijdag dat hij zijn proces in de cel moet afwachten. De inhoudelijke behandeling van de zaak is op 27 mei.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.