Video

NAC wint van MVV en mag nog hopen op klein wonder

7 mei 2021 om 22:01 • Aangepast 10 mei 2021 om 10:36
nl
NAC heeft vrijdagavond in het eigen Rat Verlegh Stadion van MVV gewonnen. In Breda werd het 2-0 door twee goals van Mounir El Allouchi. Door de overwinning en het gelijke spel van De Graafschap bij Jong Ajax kan NAC zelfs nog tweede worden en direct promoveren. Al is daar tijdens deze superspannende strijd wel een klein wonder in de laatste speelronde voor nodig. Vier zaken die opvielen in Breda.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

1. Opmaat naar play-offs

NAC begon het thuisduel tegen MVV met dezelfde opstelling als waarmee het afgelopen maandag in Nijmegen met 2-0 van NEC won. Coach Maurice Steijn, enigszins bekomen van de commotie rondom zijn tripje naar Ibiza, moet zijn ploeg in ieder geval preparen voor de play-offs en dan is het zaak dat er duidelijkheid is over de aanpak en de poppetjes. Toch hoopt de trainer voor die belangrijke nacompetitie nog wat te kunnen wijzigen, want hij mist nog altijd de ervaren spelers Lex Immers, Mario Bilate en Moreno Rutten.

2. El Allouchi krijgt en verzilvert weer een strafschop

Om met een goed gevoel de play-offs in te gaan, is het zaak dat NAC de competitie met een goed resultaat afsluit. Voordat Cambuur woensdag in Leeuwarden de laatste tegenstander is, leek MVV thuis een prima mogelijkheid om vertrouwen te tanken. Die ploeg had dit seizoen niets meer te winnen of te verliezen.

Hoewel het initiatief heel de eerste helft bij NAC lag, kostte dat nog best enige moeite. Maar uiteindelijk kon Mounir El Allouchi na bijna een half uur spelen via een strafschop de thuisploeg op voorsprong zetten. Een penalty die hij overigens, net als afgelopen maandag, zelf had verdiend nadat aanvoerder Luc Mares hem had gevloerd. Ook daarna bleef het NAC dat de klok sloeg, maar het leverde alleen nog een grote, maar gemiste kans voor Marouan Azarkan op.

3. Saaie tweede helft

Ondertussen zaten veel NAC-supporters thuis al vijfenveertig minuten te vloeken omdat zij vanwege een programmeringsfout verstoken bleven van de livebeelden op ESPN. Een kwartier na rust kwam het signaal dan toch door, maar dat bleek geen traktatie. Want hoewel MVV iets meer uit de schulp kwam, sloeg het aanvallend veelal nog geen deuk in een pakje boter.

Helaas kon NAC ook niet overtuigen, al kreeg de ploeg een handjevol kansen op de tweede treffer. Dat lukte uiteindelijk Mounir El Allouchi toch in de 77e minuut. Van een metertje of achttien maakte hij met een mooie volley zijn tweede treffer van de wedstrijd, 2-0.

4. Houdini-act nog mogelijk

Voor het duel tegen de Limburgers hoopte NAC nog altijd beslag te kunnen leggen op de derde plek in de competitie. Die plaats geeft in de play-offs namelijk meer thuisvoordeel en bovendien wordt de eredivisieploeg pas in de finale getroffen. Dat kan nog steeds, maar door het gelijke spel van concurrent De Graafschap heeft de ploeg zelfs nog een minimale kans om tweede te worden direct te promoveren.

Om die plek in de eredivisie strijden woensdag naast NAC nog drie ploegen: De Graafschap, Almere City en Go Ahead Eagles. Voor de Bredanaars is er in die laatste speelronde dan wel een wonder en een soort Houdini-ontsnapping nodig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!