Video

Drukte in binnensteden valt mee ondanks warm lenteweer

9 mei 2021 om 13:58 • Aangepast 10 mei 2021 om 11:07
nl
Ondanks het warme weer is het zondag opvallend rustig in de Brabantse binnensteden. "Ik denk dat iedereen nog aan het Moederdag-ontbijt zit", laat Jeroen de Kruijf, centrummanager van Eindhoven weten.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Vorig weekend was het voor het eerst dat mensen weer zonder afspraak mochten winkelen en een drankje konden doen op het terras. Toen werd het op zaterdag al snel te druk in de Eindhovense binnenstad, waardoor de gemeente zich genoodzaakt zag mensen op te roepen om niet meer naar de stad te komen.

Alleen bij Zara en Primark een rij
Zondag is het zomers warm, maar toch staat tot nu alleen bij Zara en de Primark een rij bij de ingang. "Verder valt het reuze mee", aldus De Kruijf. Alleen op de Marktstraat, waar veel terrassen zijn, is het druk.

Winkelend publiek in Eindhoven (Foto: Ista van Galen)
Winkelend publiek in Eindhoven (Foto: Ista van Galen)

Ook in Den Bosch, Breda en Tilburg zijn zondagmiddag geen grote mensenmassa's op de been. In Breda is het redelijk druk, maar afstand houden in de binnenstad lukt prima. Ook waren er aan het begin van de middag nog flink wat stoelen vrij op de terrassen. Rond halfvier streken er meer mensen neer voor een drankje.

Foto: Raymond Merkx
Foto: Raymond Merkx

Zo nu en dan valt er een bui in de provincie. Breda had zondagmiddag te maken met onweer en flinke wind. Sommige parasols dreigden de lucht in te gaan.

Flinke wind in Breda. (Foto: Raymond Merkx)
Flinke wind in Breda. (Foto: Raymond Merkx)

Druktemeters van de gemeenten geven online aan of het mogelijk is de 1,5 meter afstand te bewaren in delen van de stad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.