Ook kinderen van PSV'er Zahavi werden vastgebonden tijdens overval

10 mei 2021 om 10:06 • Aangepast 11 mei 2021 om 09:51
nl
Niet alleen de vrouw van PSV-spits Eran Zahavi, maar ook zijn drie kinderen, zijn zondag door overvallers vastgebonden. Dit gebeurde tijdens de overval op het huis van de PSV-aanvaller in Amsterdam. Ook kregen de vrouw en vier jonge kinderen, er was nog een kind in huis, tape op hun mond geplakt.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De vrouw en kinderen raakten bij de overval niet gewond.

Dat de vrouw van de voetballer door de overvallers werd vastgebonden, werd zondag al duidelijk. Nu blijkt dat dit ook gold voor de drie jonge kinderen van de voetballer en een vierde kind dat in het huis was. De politie maakte de nieuwe details maandagochtend bekend in een persbericht.

"De overval is voor alle betrokkenen erg heftig en traumatisch geweest", omschrijft de politie. Voor het gezin is slachtofferhulp ingeschakeld.

Twee mannen drongen binnen
Twee mannen drongen iets na halfdrie zondagmiddag het huis van de voetballer in Zuid- Buitenveldert binnen. De vrouw van Zahavi deed open toen er werd aangebeld. Er stond een man in een postbezorgersjas voor de deur. Nadat ze open deed, werd ze direct door de man tegen de muur gedrukt.

Achter deze verdachte kwam een tweede man met een vuurwapen in zijn hand het huis binnen. Hij bedreigde de vrouw van Zahavi daarmee. De twee overvallers hebben het huis van de voetballer overhoop gehaald in hun zoektocht naar waardevolle spullen. Uiteindelijk zijn ze er met verschillende persoonlijke spullen en een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. De vrouw en kinderen bleven hulpeloos achter.

Signalement verdachten
De politie heeft een signalement van de twee verdachten verspreid. Het gaat om een ongeschoren man met een donkere huidskleur van rond de 20 jaar, hij is 1.65 -1.70 meter lang en hij droeg een postbezorger T-shirt en een zwarte jas.

De tweede verdachte is ook rond de 20 jaar, heeft een lichte huidskleur en is 1.65 -1.70 meter lang , Hij droeg een lichtblauw medisch mondkapje en een groene jas met capuchon.

Meteen naar huis
Zahavi was op het moment van de overval met PSV in Tilburg, voor de uitwedstrijd tegen Willem II. De Israëlische spits ging, nadat het nieuws hoorde, direct terug naar Amsterdam naar zijn vrouw en kinderen.

"Dat is verschrikkelijk om mee te maken. We wensen Eran en zijn familie heel veel sterkte", reageerde de aanvoerder van de Eindhovenaren, Denzel Dumfries, na de wedstrijd.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.