Ruim 2,5 ton voor coronaproof muziekpodia, grootste zak geld naar 013

11 mei 2021 om 11:24 • Aangepast 12 mei 2021 om 10:48
nl
Goed nieuws voor zeven muziekpodia in Brabant. Ze krijgen samen ruim 2,5 ton om hun ruimten coronaproof te maken, zodat publiek er straks op een veilige manier kan worden ontvangen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het grootste bedrag, bijna een ton, gaat naar Poppodium 013 in Tilburg. Maar ook het Witte Kerkje in Terheijden zal blij zijn. Deze concert- en trouwlocatie kan 10.000 euro tegemoet zien. Het is alleen de vraag wanneer publiek weer welkom is.

Alle bijdragen komen van het Kickstart Cultuurfonds, dat geregeld allerlei categorieën in ons land verrast. Voor de jongste ‘uitdeelsessie’ was ruim 1,5 miljoen beschikbaar. Bijna vijftig muziekpodia in ons land mogen uit de ruif meepikken.

013 wil publiek verleiden
Poppodium 013 gaat met het toegezegde gedrag een uitgebreide campagne opzetten om het publiek te verleiden om weer naar de Veemarktstraat te komen, zo gauw dit weer mogelijk is. Ook worden extra maatregelen getroffen om zo'n bezoek nog veiliger te maken, waaronder aparte informatieschermen, duurzame hekwerken, scanzuilen voor tickets en een zeer grondig reinigingssysteem voor de drinkglazen bij de bar.

Stichting Lumens in Eindhoven, dat een gift van ruim 58.000 krijgt, gaat de bijdrage benutten om vergelijkbare maatregelen te nemen in poppodium Dynamo.

Stichting vrienden van het Witte Kerkje Terheijden steekt de bijdrage in het verbeteren van de luchtcirculatie en het creëren van extra opslagruimte. In het Witte Kerkje vinden klassieke concerten en optredens van singer-songwriters plaats.

Ook de volgende podia krijgen geld om te investeren in corona-veiigheid:

  • K19 Art Surroundings B.V. in Eindhoven krijgt ruim 66.000 euro, voor LAB-1.
  • Willem Twee in Den Bosch kan ruim 22.000 euro verwachten.
  • De Nederlandsche Cacaofabriek in Helmond ontvangt bijna 10.000 euro.
  • De Hall of Fame Next in Tilburg kan rekenen op een bijdrage van bijna 4800 euro.

Nog meer geld beschikbaar
Onlangs maakte het Kickstart Cultuurfonds al ruim 3,3 miljoen over naar producenten van professionele podiumkunsten in ons land, zoals cabaret-, muziek en theatervoorstellingen. Voor de derde en vierde subsidieronde kunnen theaters en musea zich melden. Aan de toekenning van de financiële steun zijn wel voorwaarden verbonden.

Kickstart Cultuurfonds is een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation en werkt samen met ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en private cultuurfondsen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.