Noodbevel bij hotel Willem II-spelers uit vrees voor rellende supporters

12 mei 2021 om 17:27 • Aangepast 14 mei 2021 om 09:09
nl
In Nieuwerkerk aan den IJssel is sinds woensdagmiddag vier uur een zogeheten noodbevel van kracht omdat de selectie van Willem II daar overnacht voor de belangrijke degradatiewedstrijd van donderdag tegen ADO Den Haag. De burgemeester van de gemeente Zuidplas, waaronder Nieuwerkerk aan den IJssel valt, heeft signalen ontvangen dat supporters van de voetbalclub uit Tilburg de openbare orde zouden willen verstoren.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Uit de informatie zou blijken dat deze supporters, onder wie hooligans, naar het Van der Valkhotel willen afreizen waar de spelers van Willem II overnachten. In de omgeving van het hotel zouden ze dan zwaar illegaal vuurwerk willen afsteken, vernielingen willen aanrichten en mogelijk de confrontatie willen aangaan met de politie of met anderen.

Bivakmutsen
Het noodbevel rond het hotel houdt in dat mensen aanwijzingen en bevelen van de politie moeten opvolgen om verstoring van de openbare orde te voorkomen. Dat betekent onder meer dat de politie spullen in beslag kan nemen zoals stokken, fakkels en vuurwerk. Ook mogen mensen er geen bivakmutsen of andere kleding dragen die identificatie lastig maken, met uitzondering van mondmaskers. De politie mag wel vragen die af te doen.

Het noodbevel is van kracht tot twee uur donderdagmiddag.

Hart onder de riem
Willem II raadt fans in ieder geval af om naar Nieuwerkerk aan de IJssel te gaan, benadrukt woordvoerder Wouter Jansen. "Wij zijn er als club overigens niet van op de hoogte dat er rellen worden verwacht bij Nieuwerkerk."

Hij wijst erop dat de Tilburgse fans de ploeg woensdagmiddag al een hart onder de riem hebben kunnen steken tijdens een gepland moment bij het Koning Willem II-stadion. "De selectie heeft zich hierbij laten zien en aanvoerder Jordens Peters heeft hen hierbij te woord gestaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.