Video

Beelden illegale straatrace duiken op na ongeluk in Oud Gastel

18 mei 2021 om 11:23 • Aangepast 19 mei 2021 om 09:57
nl
Op Dumpert zijn dinsdagochtend beelden opgedoken van een 'illegale straatrace' in Oud Gastel. Op het filmpje is te zien hoe een motorrijder eerst een andere motorbestuurder raakt en daarna op een auto botst. De politie bevestigt de echtheid van de beelden.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Het filmpje van 'de straatrace' verscheen dinsdagochtend rond negen uur online. Afgelopen zondag vonden agenten brokstukken van een motor op industrieterrein Borchwerf II. Een gewonde motorrijder, een 31-jarige Rotterdammer, werd naar het ziekenhuis gebracht.

Daarnaast raakte nog een 35-jarige man uit het Zuid-Hollandse Voorhout gewond. Ook hij is naar het ziekenhuis gebracht. "We hebben hen nog niet kunnen spreken in het ziekenhuis", vertelt een politiewoordvoerder. "Het helpt niet mee voor het onderzoek dat we geen medewerking krijgen van de omstanders", vervolgt de woordvoerder verbolgen.

Burn-outs
De politie spreekt dus van een straatrace. Op de beelden lijkt echter eerder te zien hoe meerdere motorrijders burn-outs maken. Dat is het spinnen van het achterwiel. Doordat het rubber van de achterband verbrandt, ontstaat er rook en blijven er zwarte strepen achter op het wegdek.

In Oud Gastel is te zien dat er met speciaal geprepareerde motoren wordt gereden. Het achterwiel is veel verder naar achteren geplaatst met een zogeheten verlengde achterbrug. Daardoor is de druk op het achterwiel minder groot en wordt het makkelijker om rijdend burn-outs te maken.

De straten van het industrieterrein zijn overigens nog altijd bedolven onder de bandensporen na de illegale actie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.