Geen officiële huldiging voor NAC Breda bij promotie naar de eredivisie - Omroep Brabant

Geen officiële huldiging voor NAC Breda bij promotie naar de eredivisie

21 mei 2021 om 16:09 • Aangepast 25 mei 2021 om 09:42
nl
Als de spelers van NAC Breda zondag promoveren naar de eredivisie komt er geen huldiging op de Grote Markt in Breda. Dat laat de gemeente weten. Eerder werd al duidelijk dat horecazaken geen tv-schermen mogen ophangen.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

Volgens de gemeente heeft er in aanloop naar de mogelijke promotie overleg plaatsgevonden met onder meer NAC Breda en de politie. "Uiteraard hebben de gemeente, politie en NAC Breda ook voor deze wedstrijd de nodige maatregelen voorbereid", schrijft een woordvoeder.

De gemeente Breda zegt verder te hopen dat NAC zondag wint van NEC, maar roept supporters op 'om bij alle vreugde de veiligheid voorop te stellen'.

Kritiek horeca
Johan de Vos, uitbater van café Boerke Verschuren in Breda, baalt al dat hij momenteel geen schermen kan neerzetten voor de play-offs van lokale voetbaltrots NAC. "Dat zijn weer tienduizenden euro's pleite", zegt hij. Normaal zou zijn zaak tijdens die wedstrijden stampvol zitten, net als veel andere horecazaken in de stad.

Maar nu mogen terrassen maximaal 50 gasten ontvangen, ook als ze eigenlijk honderden stoelen hebben. "Dat slaat als een tang op een varken", vindt De Vos die ook voorzitter is van de afdeling Breda van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

De Vos heeft de afgelopen maanden meerdere horeca-acties opgezet tegen het coronabeleid. De aankondigingen van die acties haalden weliswaar de media, maar konden niet allemaal op steun van collega-uitbaters rekenen.

Play-offs voor promotie
NAC bereikte de finale van de plays-offs door donderdag in de halve finale na verlenging (1-1) via strafschoppen van FC Emmen te winnen. NAC speelt de finale zondag in het eigen Rat Verlegh Stadion.

De sfeer zit er goed in in Breda. De vraag naar kaartjes is enorm. Er is zelfs een promotiebonus van 100.000 euro. Aanvankelijk stelden dertien sponsoren gezamenlijk 65.000 euro beschikbaar voor als de Bredase voetballers, maar sinds vrijdag doen er zeven extra bedrijven mee.

LEES OOK:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.