Video

Bewoner zag oranje gloed en belde 112: 'Ik wist meteen, dit is niet goed'

24 mei 2021 om 04:36 • Aangepast 30 mei 2021 om 17:53
nl
De bewoners van een flat aan het Carolushof in Den Bosch kwamen zondagnacht op straat te staan. Nadat brand uitbrak in het appartementencomplex hing veel rook in de flat. Daarop werd de flat ontruimd.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De bewoners stonden 's nachts in pyjama op straat en kijken naar de bluswerkzaamheden. "Ik werd wakker, zag een oranje gloed en wist meteen: dit is niet goed", vertelde een van hen. Hij woont op de vierde verdieping. "Ik heb 112 gebeld en ben meteen naar buiten gegaan."

"Mijn vogels zitten nog binnen."

De bewoner naast hem ging intussen op zoek ging naar medewerkers van de Dierenambulance. "Want mijn vogels zitten nog binnen."

John woont in een appartement schuin tegenover de plek waar de brand uitbrak. "Ik deed de deur open, zag de vlammen en heb de deur weer snel dichtgedaan", vertelde hij. Via de ladderwagen van de brandweer kon hij uit zijn huis komen.

"Ik werd wakker van geschreeuw."

Bewoner Sam Zuidland stond op blote voeten voor de flat. "Ik werd om tien voor drie wakker van geschreeuw en hoorde de politie omroepen dat iedereen naar buiten moest. Ik deed dat, liep de hoek om en zag de vlammen uit het gebouw slaan."

Hij stond op dat moment al ruim een uur buiten. "Waarschijnlijk worden we naar een hotel gebracht, maar dat is even afwachten." Een koffer pakken was er niet bij. "Ik heb mijn telefoon en portemonnee meegenomen, een pak shag en een aansteker. Dat is het."

"Ik hoorde gebonk op de deuren."

Jeroen Morre had nog minder bij zich. Ook hij moest zijn huis halsoverkop verlaten. Hij had zijn pyjama aan en stond ook op blote voeten. "Ik mag niet meer naar binnen om schoenen of een telefoon te halen", legde hij uit. Buren maakten hem wakker. "Ik hoorde gebonk op de deuren. Een aantal buren was er gelukkig op tijd bij. Die mensen hebben iedereen wakker gemaakt."

Sara Schinkel woont in een flat aan de overkant. Ze maakte beelden van de brand. "Ik schrok wakker van de sirenes", vertelde ze. "De brand werd heel snel heel groot, echt met een noodgang. Ik zag dat de brandweer een poes op de bovenverdieping redde."

Voor de bewoners die voorlopig niet terug kunnen naar hun appartement en die ook niet bij vrienden of familieleden terecht kunnen, wordt door Woningcorporatie Brabant Wonen opvang geregeld.

Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!