Video

Rellen bij NAC-stadion: agenten doen aangifte van poging doodslag

24 mei 2021 om 15:55 • Aangepast 1 juni 2021 om 13:10
nl
Verschillende politiemensen die zondag aan het werk waren rond het NAC-stadion doen aangifte van poging tot doodslag. Dat meldt de politie. Ook zijn er agenten die aangifte doen van mishandeling. De politie start een groot onderzoek naar de rellen en roept relschoppers op zich te melden.
Profielfoto van Fieke Nobel
Geschreven door
Fieke Nobel

Volgens Maarten Brink, voorzitter van politievakbond ACP Zeeland-West-Brabant is geprobeerd een ME-busje in brand te steken. "Daar zaten op dat moment politiemensen in", zegt Brink. Volgens hem hebben de relschoppers niet alleen met vuurwerk naar de agenten gegooid, maar het ook op en en onder de ME-bus gelegd met de bedoeling dat deze vlam zou vatten.

Voor de wedstrijd was afgelopen was al een grote groep relschoppers voor het stadion aanwezig, meldt de politie. Toen NAC verloor aan het eind van de wedstrijd, probeerden zij het stadion alsnog binnen te komen door een hek te forceren. De ME kon dit ternauwernood voorkomen.

Wachten op privacy instellingen...

Mortierbommen
De politie kwam zwaar onder druk te staan na de wedstrijd NAC-NEC, die de club uit Breda verloor. "Boos en teleurgesteld zijn mag, maar een groep relschoppers ging echt alle perken te buiten." De politie kreeg zwaar vuurwerk en mortierbommen naar zich toegegooid, zegt Brink.

Er is aanzienlijke schade aan de politiebussen die gebruikt zijn zondag. Meerdere agenten raakten gewond, laat de politie weten. Een agent liep een botbreuk in zijn hand op.

LEES OOK:

Zo liep het zondagavond uit de hand bij het NAC-stadion:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.