Julia (10) maakt armbandjes om overleden vriendinnetje Lynn te eren

26 mei 2021 om 06:00 • Aangepast 26 mei 2021 om 13:38
nl
Opeens was ze er niet meer. Julia Nusmeijer (10) uit Oisterwijk raakte in maart haar beste vriendinnetje Lynn kwijt. Het 10-jarig meisje overleed na een hartoperatie. Met het maken van armbandjes wil Julia nu andere kinderen met hartproblemen helpen. "Ik wil iets moois voor haar terug doen."
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Op het bureau van Julia staat een foto van haar vriendin. De foto staat altijd in de buurt tijdens het maken van de armbandjes, Lynni’s genoemd. Elk sieraad krijgt een bedeltje van een vlinder. "Lynn was heel erg vrolijk, net als een vlinder", verklaart Julia. "Ook hebben we bij de begrafenis vlindertjes op de kist geplakt."

Lynn werd geboren met een hartafwijking. Ondanks haar jonge leeftijd was ze al talloze keren geopereerd. Na de laatste operatie waren er complicaties. Op 9 maart overleed ze. “We waren altijd samen”, weet Julia. “Met het vele verdriet wat er is en wat ik voel, wilde ik iets moois voor haar terug doen.”

De jonge creatieveling heeft mooie herinneringen aan haar beste vriendinnetje. “Het was een heel leuke meid. Ze trok zich niks aan van een ander en deed altijd wat ze zelf wilde. Ze was ook heel gewoon”, vertelt Julia trots.

"Het verdriet is nog altijd heel groot, maar het is mooi om te zien dat ze het omzet in iets positiefs.”

En trots, dat is haar moeder Debby ook. “Ze doet echt ontzettend haar best. Ze had er ontzettend veel moeite mee dat Lynn ineens weg was. Het was een enorme schok voor iedereen. Het verdriet is nog altijd heel groot, maar het is mooi om te zien dat ze het omzet in iets positiefs.”

De actie brengt al redelijk wat geld in het laatje. “Het gaat eigenlijk heel goed”, vervolgt Julia. Ze wilde 500 euro ophalen voor Stichting Hartekind. Inmiddels heeft ze al ruim 2600 euro bij elkaar met de verkoop van ruim 400 kralen-bandjes. “Ik ben er heel erg blij mee. Ik hoop dat ze nu nog meer onderzoek kunnen betalen.” De stichting financiert wetenschappelijk onderzoek voor kinderen met een hartafwijking.

De actie is opgepikt en gedeeld door presentator en cabaretier Ruben Nicolai, voormalig shorttrackster Avalon Aardoom en zangeres Shirma Rouse. Julia hoopt nog veel meer armbandjes te verkopen via haar site. Of ze geen zere armen krijgt van al die bandjes? “Nee, mama en vriendinnen helpen ook mee!”

Julia bezig met haar bandjes (eigen foto).
Julia bezig met haar bandjes (eigen foto).
De armbandjes (foto: Debby van Overbeek).
De armbandjes (foto: Debby van Overbeek).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.