Advocaat van toeslagaffaire heeft nog veel vragen bij toezegging kabinet - Omroep Brabant

Advocaat van toeslagaffaire heeft nog veel vragen bij toezegging kabinet

25 mei 2021 om 19:10 • Aangepast 30 mei 2021 om 17:53
nl
Het kabinet schiet slachtoffers van de toeslagenaffaire te hulp door hun private schulden over te nemen die zijn ontstaan door betalingsachterstanden. Dat meldt demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Toeslagen) aan de Tweede Kamer, die uitdrukkelijk om zo'n regeling had gevraagd.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Eerder was al bekend dat schulden bij de overheid werden overgenomen. De regeling geldt voor alle ouders die ook in aanmerking komen voor de compensatie van 30.000 euro die een deel van de gedupeerden van het schandaal rond de kinderopvangtoeslag dit voorjaar al heeft ontvangen.

Advocate Eva González Pérez uit Helmond stond verschillende ouders bij in de affaire. Ze is positief over de toezegging van Van Huffelen. Wel heeft ze nog veel vragen.

Hoe wordt er omgegaan met mensen die hun schulden al hebben afgelost? Dat is namelijk het geval bij een aantal cliënten van haar. "Wat doe je met die mensen?" Zij worden nu namelijk benadeeld, vindt ze.

Ook over de uitvoering, heeft ze haar zorgen. "Het zijn goede bedoelingen", zegt González Pérez. "Maar die bedoelingen moeten wel waargemaakt kunnen worden."

Ze wijst onder meer op een nieuw rapport van de Nationale Ombudsman dat dinsdag naar buiten kwam. Die constateert dat het aantal klachten rond de afhandeling van de toeslagenaffaire weer toeneemt. Ombudsman Reinier van Zutphen zegt zich zorgen te maken over de gedupeerden die zijn afgewezen voor compensatie, of die langer moeten wachten op uitsluitsel.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.