Tweede man vast na vondst gevaarlijke pijnstiller fentanyl in schuurtje

26 mei 2021 om 16:00 • Aangepast 1 juni 2021 om 16:03
nl
Tijdens het onderzoek naar de vondst van de zeer gevaarlijke en verslavende stof fentanyl in een Eindhovens schuurtje is vorige week in Uden een tweede verdachte aangehouden. Dat maakte het Openbaar Ministerie woensdag bekend. Het gaat om een 41-jarige Nederlander die in het buitenland woont, maar die in Nederland was.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

De man werd donderdag aangehouden. Het OM vroeg de rechter-commissaris in Den Bosch vorige week vrijdag al om de man achter de tralies te zetten, maar dat wees de rechter van de hand. Justitie ging in hoger beroep, waarna de raadkamer van de rechtbank Oost-Brabant alsnog akkoord ging. De 41-jarige verdachte blijft daardoor veertien dagen vast zitten. De man zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

Frank B., de destijds 42-jarige Eindhovense bewoner van de woning met het schuurtje die op 3 februari 2020 werd gearresteerd, is op vrije voeten. Zijn voorlopige hechtenis werd vanwege persoonlijke omstandigheden geschorst. De Eindhovenaar is nog wel verdachte en moet zich op een later moment nog voor de rechtbank verantwoorden.

80 tot 100 keer sterker dan morfine
De grote hoeveelheid fentanyl, zo’n 1,3 kilo, werd op 3 februari 2020 gevonden. De stof werkt zoals de pijnstiller morfine maar dan 80 tot 100 keer sterker. Fentanyl is zeer verslavend en kan bij inname van een zeer kleine hoeveelheid al dodelijk zijn.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.