Video

Volkszanger Roger van Meer zwaargewond na crash met spookrijder

1 juni 2021 om 10:59 • Aangepast 2 juni 2021 om 10:23
nl
Volkszanger Roger van Meer uit Etten-Leur heeft maandagmiddag een zwaar ongeluk gehad in België. "Roger zegt dat er een spookrijder op hem af reed en hem frontaal raakte", vertelt zijn vriendin Petra van der Werf. Hij ligt met een gebroken heup en enkel in het ziekenhuis.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

De twee waren maandag ieder met een eigen auto in het Belgische Hoogstraten. "Toen Roger maar niet op de plek aankwam waar we hadden afgesproken, heb ik hem een paar keer gebeld, maar ik kreeg geen contact", zegt vriendin Petra.

"Ik heb zo'n pijn!

Uiteindelijk belde Roger naar Petra. "Ik heb een ongeluk gehad. Ik heb zo'n pijn", zei hij. "Ik dacht nog dat hij door zijn knieën was gegaan want hij heeft een kunstknie en een slechte knie", maar Roger maakte snel duidelijk dat hij echt een auto-ongeluk had gehad.

Petra en Roger in betere tijden. (Foto: Petra van der Werf)
Petra en Roger in betere tijden. (Foto: Petra van der Werf)

Petra reed meteen naar de ongeluksplek en zag dat Rogers zwarte auto helemaal in de kreukels lag. "Binnen enkele ogenblikken stonden er allemaal zwaailichten en hulpdiensten. De brandweer moest Roger uit zijn wagen knippen", vertelt Petra nog steeds wat beduusd.

"Wat doet hij nou?"

Ook omstanders vertellen Petra en en politie dat de witte auto op de verkeerde weghelft reed en recht op Roger af reed. Roger vertelde Petra dat het in een flits gebeurd was. "Hij dacht nog wat doet die nou? Hij komt recht op me af!"

De bestuurster van de witte auto is net als Roger naar het ziekenhuis gebracht. Zij hoefde niet door de brandweer bevrijd te worden.

"Ik mag drie dagen het ziekenhuis niet in"

"Roger heeft maandag al een eerste operatie gehad. Zijn heup was uit de kom en gebroken. Ook zijn enkel is gebroken", weet Petra. Zij zit nu in hun woning is Etten-Leur. "Ik mag drie dagen het ziekenhuis niet in. Dat zijn Belgische coronaregels. Ik heb ons café 't Jachthuis maar weer gesloten, want dat kan ik er even niet bij hebben in mijn eentje. We waren net open", klinkt het beteuterd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.