Video

Drugslab en wapens gevonden bij huis waar gezin illegaal woont

3 juni 2021 om 12:33 • Aangepast 4 juni 2021 om 12:10
nl
In de schuur van een huis aan de Somerenseweg in Heeze is een drugslab gevonden. Ook lag er een grote hoeveelheid wapens. De ontdekking werd gedaan tijdens een controle van de politie. In het huis waar de schuur bij hoorde, bleek een gezin illegaal met een kind te wonen.
Profielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers

Het Dommelstroom Interventie Team deed op woensdag 2 juni een controle bij twee naast elkaar gelegen huizen in Heeze. Als er vermoedens bestaan dat ergens illegale praktijken plaatsvinden, komt het team in actie. Er wordt dan bijvoorbeeld gekeken naar zaken als brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, mensenhandel, prostitutie of drugs.

Illegale praktijken
Uit de controle op woensdag bleek dat in één van de huizen een gezin illegaal woonde. Dat betekent dat ze niet zijn ingeschreven op dat adres en daar dus ongeregistreerd woonden.

Drugs en wapens
In de schuur van het huis werd een niet-actief amfetaminelab ontdekt. Ook werd een grote hoeveelheid vuurwapens gevonden. De politie onderzoekt nog om wat voor wapens het precies gaat. De ouders van het gezin zijn aangehouden. Buren hebben het kind opgevangen.

De tweede controle was bij een beginnend bedrijf. Volgens de gemeente brak de bewoner regels die in strijd waren met het bestemmingsplan. Daar wordt nog verder onderzoek naar gedaan.

Zie op de beelden hieronder beelden van het drugslab in Heeze:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!