Rob van Daal ruilt met 'straatarm' gezin: 'Reuze naar mijn zin gehad'

9 juni om 22:48 • Aangepast 10 juni om 11:57
Rob van Daal is ook kunstschilder (foto: Erik Peeters).
Rob van Daal is ook kunstschilder (foto: Erik Peeters).
Rob van Daal is als volkszanger heel wat luxe gewend. Het huis van Rob en zijn vrouw Karin staat vol prachtige spullen. Maar in het SBS6-programma Steenrijk, Straatarm neemt hij afscheid van dat leven en wisselt hij met een alleenstaande vader die nauwelijks geld te besteden heeft. Toch heeft hij het gezellig gehad.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

Rob, die in België over een prachtig vrijstaand huis beschikt, vergaarde zijn fortuinen met duizenden concerten.

“Ik doe het al dertig jaar, vol passie en overtuiging”, zegt hij in de jongste aflevering van het programma, dat woensdagavond werd uitgezonden. “Optreden doe ik het allerliefst. En dat gaat mij goed af.”

Artiesten
Het leven van Björn Timmer, met wie Rob en zijn vrouw Karin een week van huis wisselden, is heel anders. Bjorn is gescheiden, moet rondkomen met 45 euro per week en woont in een klein rijtjeshuis in Emmen. Zijn kinderen wonen bijna fulltime bij hun moeder.

Maar Björn en Rob hebben iets gemeen, zo blijkt: beide zijn artiesten en houden van muziek maken. Björn speelt in het lokale orkest namelijk de snare drum, zeg maar, een trommel. Dat verbindt hen, maar verder kunnen ze niet verder uit elkaar staan.

Omdat Rob nu zelf meemaakt hoe het is om weinig geld te hebben, besluit hij met een partybusconcert geld op te halen voor het gezin. De actie kan op veel sympathie rekenen in de buurt. In totaal wordt er 150 euro op gehaald. Ook kreeg het gezin een riant weekbudget van Rob te besteden van 1500 euro en mocht vader Björn een ritje maken in een sportieve bolide.

Rob heeft het moeilijk gehad
"Rob heeft het veel moeilijker gehad dan ik deze week", vertelt Karin aan de camera van het programma. "Hij geeft zomaar alles uit." Rob lacht: "Ik kan bijvoorbeeld geen boodschappen doen. Ik gooi alles in het karretje."

Toch heeft hij het erg naar zijn zin gehad, legt hij uit. "En vergeet niet", spreekt hij aan het einde van het programma Björn en zijn twee kinderen toe, "echt rijkdom is dat je het samen gezellig hebt en gezond blijft. Dat is steenrijk zijn", besluit hij.

LEES OOK:

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...