Video

Al zes eeuwen kun je niet om de Biesbosch heen in Drimmelen

1 juli 2021 om 18:21 • Aangepast 13 september 2021 om 15:06
nl
Omroep Brabant toert de hele zomer door onze provincie. Iedere gemeente bezoeken we in juli en augustus. De toeristische tips en bijzondere verhalen vind je in #VerrassendBrabant. Ditmaal gaat het over de gemeente Drimmelen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Water water water. De gemeente Drimmelen is er vol van en ze maakt er graag gebruik van om zich hiermee te profileren. Uiteraard vanwege het aangrenzende Nationaal Park De Biesbosch, maar ook de aanwezige jachthavens zijn een populaire pleisterplek voor waterliefhebbers.

Jachthaven Biesbosch in Drimmelen (foto: Tessa van Kempen).
Jachthaven Biesbosch in Drimmelen (foto: Tessa van Kempen).

Drimmelen afficheert zich zelf als Voortuin van de Biesbosch. Over het Nationaal Park valt zoveel te vertellen. Het bijzondere stukje Nederland is niet voor niets verscheidene keren gefilmd en beschreven. Er is pas zelfs nog een speciaal boek uitgekomen, omdat de Biesbosch dit jaar wat te vieren heeft. Het is precies zeshonderd jaar geleden ontstaan nadat in die regio de Sint Elisabethsvloed huis had gehouden.

De watersnoodramp kostte mensenlevens, maar leidde ook tot een uniek stukje zoetwatergetijdengebied met bijzondere dieren als arenden en bevers en oogstrelende natuur. Je kunt er wandelen, fietsen en met verschillende boten doorheen varen. En je komt meer te weten over het natuurgebied met een bezoek aan het Biesboschcentrum in Drimmelen.

Er zijn ook zijn ook bezoekerscentra in Werkendam en Dordrecht. Aan water evenmin gebrek in Lage Zwaluwe en bij Terheijden kan niet voor niets gebruik worden gemaakt van het Markpontje.

Meer over Drimmelen
De gemeente Drimmelen ontstond in 1997 door de samenvoegingen van de gemeenten Made en Drimmelen, Terheijden en Hooge en Lage Zwaluwe. Verdeeld over een oppervlakte van iets meer dan 119 vierkante kilometer woonden hier begin dit jaar ongeveer 27.300 mensen. In tegenstellingen tot de kernen heeft Drimmelen geen aparte naam in carnavalstijd.

Tot slot: oud-schaatskampioen Gianni Romme en voormalig Miss Benelux Nederland Nathalie den Dekker komen allebei uit Made.

LEES OOK:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.