Opnieuw even onrustig in Deurne, zo'n 100 jongeren willen niet naar huis - Omroep Brabant
Video

Opnieuw even onrustig in Deurne, zo'n 100 jongeren willen niet naar huis

12 juni 2021 om 23:02 • Aangepast 15 juni 2021 om 20:17
nl
Het was zaterdagavond opnieuw even onrustig in Deurne. Ongeveer 250 jongeren waren in het centrum toen rond tien uur de kroegen en terrassen sloten. Horecapersoneel vroeg ze om naar huis te gaan, maar daar had niet iedereen zin in. Ook was er een klein opstootje in de Blasiusstraat, maar toen de politie er aankwam, was er al niets meer te doen.
Profielfoto van Malini WitloxProfielfoto van Fieke Nobel
Geschreven door
Malini Witlox & Fieke Nobel

Agenten hebben wel mensen gesproken, maar er is niemand aangehouden. Evenmin zijn aangiften gedaan. "Over het algemeen gezien spreken collega's van een rustige horeca-avond", aldus een woordvoerder van de politie.

'Sfeer was goed'
Toch hingen rond elf uur 's avonds nog een kleine honderd jongeren op straat rond, maar de sfeer was goed, zo bevestigt ook de politie. Verzoeken van een portier om naar huis te gaan werden volgens een omstander echter nog niet opgevolgd.

Een week geleden ging het na de sluiting van een café aan de Blasiusstraat helemaal mis in Deurne. Ruim honderd jongeren gingen toen in een massale vechtpartij met elkaar op de vuist. Er waren 24 agenten nodig om alles onder controle te krijgen.

'Het gaat eigenlijk zoals altijd'
Angelo Keijsers heeft kroegen tegenover het plein waar het vorige week mis ging. Hij zegt: "Om tien uur moeten we sluiten en dan gaat iedereen naar buiten toe. Er zijn hier vier kroegen, allemaal met ongeveer 100 man capaciteit, binnen en buiten. Daar bleef nog een deel van over. Mensen gaan dan staan nakletsen. Maar er is niet gevochten, er is geen ruzie. Dus het gaat eigenlijk zoals altijd. Een deel van de mensen staat nu nog buiten."

Foto: Sem van Rijssen/SQ Vision.
Foto: Sem van Rijssen/SQ Vision.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone