Honderden illegale feestgangers bezorgen politie handenvol werk

13 juni 2021 om 11:07 • Aangepast 14 juni 2021 om 14:06
nl
Honderden illegale feestgangers hebben de politie zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag handenvol werk bezorgd op verschillende locaties in Loon op Zand, Teteringen en Tilburg. Ze verzamelden zich steeds op een andere plek, nadat de politie aan een eerder feest een eind had gemaakt. Nergens werd iemand aangehouden.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De politie maakt zich zorgen over de massaliteit en de snelheid waarmee de feestvierders zich verplaatsen, waarbij de social media een grote rol spelen. Ook het gebruik van alcohol, drugs en lachgas wordt zorgwekkend genoemd, aldus een woordvoerder. Veel feestvierders maken namelijk gebruik van de auto om van en naar de plekken te rijden die vaak diep in bosgebieden liggen.

Compleet met barbecue en dj
De politie kreeg zaterdagavond rond halfelf een melding dat er een grote groep feestvierders in het Leijpark in Tilburg aanwezig was. Uiteindelijk bleek het te gaan om ongeveer 250 mensen, compleet met een barbecue en een dj. De politie maakte een eind aan het illegale feest. Volgens een woordvoerder verliep dit gemoedelijk.

Daarna verplaatste de groep zich naar het Blauwe Meer bij Loon op Zand. Hier kwamen zeker vijfhonderd mensen bij elkaar, maar ook hieraan maakten agenten een eind. Voor een klein deel van de feestgangers was dat nog niet voldoende, zij trokken naar het Wandelbos, het Droogdokkeneiland en de Kalverstraat in Tilburg, bij de Noorderplas.

Ondertussen was er ook een illegaal feest in de bossen tussen Breda en Teteringen, langs de snelweg. De politie maakte er rond twee uur een eind aan. Hierbij werd een geluidsdrager in beslag genomen. Het grootste deel van de ongeveer vierhonderd bezoekers vluchtte het bos in toen ze agenten zagen. Een man of tien bleef achter. Zij hebben in overleg met de politie de grote hoeveelheid afval en persoonlijke spullen die waren achtergelaten opgeruimd.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.