Video

Oranjefans zorgen voor gezellige drukte bij teststraat in Den Bosch

13 juni 2021 om 12:43 • Aangepast 14 juni 2021 om 14:06
nl
Na zeven jaar eindelijk weer een kampioenschap met het Nederlands elftal en dat nog wel in eigen land. Voor de Oranjefans barst het EK deze zondagavond los. Dan speelt Nederland de eerste wedstrijd tegen Oekraïne in de Johan Cruijff ArenA. 16.000 fans mogen daarbij zijn. Maar die moeten zich wel op de wedstrijddag laten testen. En dus was het een gezellige drukte bij de teststraat in Den Bosch.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door

Rond elf uur stond er een kleine rij op de Marathonloop. Remy Schouwenaar sluit zich graag. Hij komt in zijn oranje shirt aan bij de teststraat. De Bosschenaar heeft een kaartje voor de wedstrijd van vanavond en moet zich dus laten testen.

"Ik doe de test en wacht de uitslag thuis af. Als die negatief is pak ik meteen de trein naar Amsterdam en ga daar alvast sfeer proeven." Over de wedstrijd zelf is hij minder optimistisch. "Het zal denk ik wel moeilijk worden. Maar we maken er hoe dan ook een feestje van!"

Remy Schouwenaar, die zich ook moest laten testen (foto: Imke van de Laar).
Remy Schouwenaar, die zich ook moest laten testen (foto: Imke van de Laar).

Ook Rini Claassen (Deurne) en zijn zoon Roel (Den Bosch) zijn al compleet in oranje gehuld. Remi vertelt: "Ik ben al twee keer gevaccineerd dus ik vind het testen eigenlijk overbodig. Maar als het moet doe ik het, alles voor het voetbal." Op de vraag hoe hij tegen het openingsduel aankijkt, begint hij te lachen. "Nou, ze moeten mij nog overtuigen. Ik zou andere spelers opstellen, te beginnen met de keeper."

Mocht de uitslag van de test positief zijn dan laten vader en zoon zich niet uit het veld slaan. "Nee, we houden onze oranje shirts aan en gaan dan gewoon thuis kijken."

Vader en zoon Claassen klaar voor Oranje (foto: Imke van de Laar).
Vader en zoon Claassen klaar voor Oranje (foto: Imke van de Laar).

Stef Heijmans uit Rosmalen gaat met het hele gezin naar de wedstrijd. En dus moeten ook zijn vrouw Esther en zonen Sen en Joes zich laten testen. Vooral Sen en Joes hebben daar weinig zin in. Sen: "Ik heb er super veel zin in, maar het testen is niet zo fijn. Maar als ik alle spelers kan zien en ze winnen ook nog, dan heb ik het er zeker voor over." Zijn broertje Joes vult aan: "Ik hoop dat mijn uitslag negatief is en de uitslag van de wedstrijd postief."

Milan van 10 gaat met zijn vader naar de wedstrijd. En dat is best spannend. "Ja, maar de test viel gelukkig mee. Ik denk dat we gaan winnen en dat het 3-1 voor Nederland wordt", aldus de jonge Oranjefan uit Den Bosch. Vader Maurice tekent daarvoor. "Ik verwacht een hele leuke wedstrijd. Dat je in deze tijd naar het EK kan is uniek. We gaan voor de winst en een hele leuke avond!"

Milan en zijn vader voordat ze worden getest (foto: Imke van de Laar).
Milan en zijn vader voordat ze worden getest (foto: Imke van de Laar).
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.