Hanneke Koppers wordt nieuwe directeur van Omroep Brabant

17 juni 2021 om 15:00 • Aangepast 18 juni 2021 om 14:11
nl
Hanneke Koppers (48) uit Den Bosch wordt de nieuwe directeur/bestuurder van Omroep Brabant. Ze volgt Henk Lemckert op, die recent de overstap maakte naar Omroep West. "Ik hoop collega’s binnen de omroep te inspireren en te verbinden", vertelt ze.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Koppers is momenteel directeur communicatie bij de Technische Universiteit Eindhoven en adviseur van het College van Bestuur van de TU/e. Daarvoor werkte ze onder meer bij het Waterschap Aa en Maas en was zij diplomaat bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook is ze lid van de Raad van Toezicht bij de Brabantse scholenkoepel SKPO.

Trots
"Omroep Brabant heeft een belangrijke publieke taak, nu en morgen. Ik kijk er erg naar uit om bij te dragen aan het gevoel van hier onder Brabanders. Ik ben trots dat ik de organisatie mag vertegenwoordigen bij belanghebbenden. Ik hoop collega’s binnen de omroep te inspireren en te verbinden", vertelt ze enthousiast. "Ik zal daarbij aandacht hebben voor talent, teamwork en technologie."

Volgens Frank Janssen, voorzitter van de Raad van Toezicht van Omroep Brabant, is Koppers de juiste vrouw om leiding te geven aan de grootste regionale omroep van Nederland: “Zij heeft de kracht om te verbinden. Tegelijk is ze een verstandige vernieuwer met een groot hart voor Brabant en de Brabanders. Ook kent ze haar weg in Den Haag", weet hij.

"Ze staat voor een prachtige uitdaging om het succes van Omroep Brabant vast te houden en tegelijk het bedrijf verder door te ontwikkelen richting de toekomst", vervolgt Janssen. Hanneke Koppers begint op 1 september bij Omroep Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.