Rellende NAC-supporters herkenbaar in beeld bij Bureau Brabant - Omroep Brabant

Rellende NAC-supporters herkenbaar in beeld bij Bureau Brabant

21 juni 2021 om 18:20 • Aangepast 25 juni 2021 om 21:52
nl
 Rellende NAC-supporters  herkenbaar in beeld bij Bureau Brabant
Rellende NAC-supporters herkenbaar in beeld bij Bureau Brabant
Het opsporingsprogramma Bureau Brabant toont maandagavond beelden waarbij rellende NAC-supporters herkenbaar in beeld komen. De rellen waren op 23 mei na de play-offswedstrijd tussen NAC en NEC. De wedstrijd die door de Nijmeegse ploeg werd gewonnen, ontaardde na afloop in hevige rellen toen supporters het stadion binnen wilden dringen.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Bij de rellen raakten meerdere agenten gewond, waarbij een van de agenten een botbreuk aan zijn hand overhield. Agenten werden bekogeld met vuurwerk, stenen en glaswerk. Politiewagens raakten beschadigd door zwaar vuurwerk. Ook werden er mortieren op de agenten afgevuurd. In de afgelopen periode bracht de politie al beelden naar buiten waarop de rellende supporters onherkenbaar waren te zien.

In totaal zijn er na de ongeregeldheden al negentien aanhoudingen verricht. Zes supporters werden op de dag zelf opgepakt. Dertien anderen werden later herkend of hebben zich zelf op het bureau gemeld. Degenen die zich nog niet hebben gemeld, worden in Bureau Brabant herkenbaar in beeld gebracht.

Op de site van de politie zie je welke relschoppers worden gezocht.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.