NAC-rellen: politie verspreidt eerste beelden van raddraaiers - Omroep Brabant

NAC-rellen: politie verspreidt eerste beelden van raddraaiers

4 juni om 10:30 • Aangepast 5 juni om 10:11
Van deze zeven relschoppers heeft de politie de beelden vrijgegeven
Van deze zeven relschoppers heeft de politie de beelden vrijgegeven
De politie heeft vrijdagochtend de eerste beelden vrijgegeven van zeven relschoppers die betrokken waren bij de ongeregeldheden na de wedstrijd NAC Breda tegen NEC, op zondag 23 mei. Het liep toen volledig uit de hand buiten het stadion in Breda. Verschillende politieagenten raakten gewond.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Agenten werden bekogeld met vuurwerk, stenen en glas. Op beelden van de politiehelikopter is volgens de politie te zien hoe er stoeptegels uit de grond worden gehaald, kapot worden gegooid en hoe de brokstukken vervolgens naar de ME worden gegooid. Eén agent liep een botbreuk in zijn hand op.

Gevaarlijk en dreigend
Ook zouden er horizontaal mortieren op de politie zijn afgevuurd. Al met al was het een heel gevaarlijke en dreigende situatie, stelt de politie. Er hebben 22 agenten aangifte gedaan.

Er zijn beelden van de rellen en daarvan worden nu de eerste naar buiten gebracht, om relschoppers op te sporen. Het onderzoek is nog in volle gang. De politie hoopt dat mensen die zichzelf of iemand anders herkennen, zich zullen melden.

Via deze link zijn alle foto's van de zeven relschoppers te zien. In eerste instantie zijn de relschoppers onherkenbaar in beeld gebracht. Als ze zich niet melden worden ze op een later moment herkenbaar in beeld gebracht.

LEES OOK:

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...