Lid politiehondenvereniging (74) opgepakt voor dierenmishandeling - Omroep Brabant

Lid politiehondenvereniging (74) opgepakt voor dierenmishandeling

23 juni om 15:10 • Aangepast 26 juni om 08:27
Afbeelding: Zembla.
Afbeelding: Zembla.
Een 74-jarige man van Steeds Vooruit, de politiehondenvereniging in Gemonde, is woensdagochtend opgepakt, omdat hij zijn hond mishandelde tijdens trainingen. De zaak kwam aan het rollen nadat er in het tv-programma Zembla beelden van de mishandeling te zien waren geweest bij de club.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door
Janneke Bosch

Op die beelden was te zien hoe honden worden geslagen met een stok en een slipketting. Ook krijgt een hond elektrische schokken toegediend met een veedrijver, terwijl hij naast de trainer loopt.

De uitzending van Zembla was op 5 maart van dit jaar. Naar aanleiding van die uitzending deed de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Politiehonden (KNPV) aangifte van dierenmishandeling en werd een onderzoek ingesteld.

Geen andere verdachten
De verdachte die nu is aangehouden, is woensdag uitgebreid verhoord op het politiebureau, meldt het Openbaar Ministerie (OM). De man had geen banden met de politie en hij heeft ook nooit bij de politie gewerkt, zegt het OM. De hond is inmiddels al niet meer in zijn bezit. Er zouden ook geen andere verdachten in beeld zijn.

De officier van justitie noemde de beelden 'vreselijk'. “Ik ben blij dat de KNPV eerder al actie heeft ondernomen in de richting van de verdachte. Wij gaan nu verder aan de slag met de strafrechtelijke kant van de zaak.”

Het is nog niet duidelijk wanneer de verdachte voor de rechtbank moet verschijnen.

De uitzending van Zembla over de mishandeling van politiehonden is hier terug te kijken.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...