Eindelijk goed nieuws voor Joke? 13 extra woonwagenplaatsen in Roosendaal

24 juni 2021 om 16:31
nl
Er moeten de komende jaren 13 standplaatsen voor woonwagens bij komen in de gemeente Roosendaal. Zo moet de wachtlijst van woonwagenbewoners zonder vast plekje een stuk kleiner worden. "Eerst zien, dan geloven", reageert Joke Mentzij die samen met haar familie al ruim een jaar in een provisorisch kampje op een parkeerplaats bivakkeert.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Vanuit de woonwagengemeenschap wordt er al langer gevraagd om meer plaatsen. Bijvoorbeeld door Joke en haar familie die geen vaste standplaats hebben. Eerder dit jaar dreigden zij zelfs even op straat te belanden, toen de vergunning voor het protestkamp verliep. Die werd uiteindelijk verlengd, maar een definitieve oplossing bleef lang uit zicht.

Daar zou met de nieuwe plannen van de gemeente verandering in kunnen komen. "Eindelijk heeft het strijden nu iets opgeleverd. We kregen deze week een brief in de bus met een uitnodiging voor een bijeenkomst op 8 juli. Dan krijgen we meer te horen over het plan van aanpak."

"Door alle praatjes en beloftes zijn wij pas echt gerustgesteld als er iets zwart op wit staat."

Toch is het niet gezegd dat Joke en haar familie ook per definitie in aanmerking komen voor de nieuwe plekken. Volgens wethouder Theunis wordt pas bekend wie daar komen te wonen, als de standplaatsen daadwerkelijk gerealiseerd zijn.

Joke zelf is er in ieder geval nog niet gerust op. "Er kan nog zoveel geschoven worden met die wachtlijsten... Door alle praatjes en beloftes zijn wij pas echt gerustgesteld als er iets zwart op wit staat."

De nieuwe standplaatsen komen op een aantal bestaande woonwagencentra in de gemeente:

  • vier plekken in de Van Coothlaan,
  • drie aan de Christiaan Huijgensstraat,
  • twee aan de Sportstraat,
  • twee in de Beetslaan,
  • twee aan de Boterstraat in Wouw.

Voordat de aanleg definitief kan beginnen, krijgen inwoners van de gemeente Roosendaal de kans om vragen te stellen. Na de zomervakantie wordt er dan een besluit genomen.

LEES MEER:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.