Wielrenner Koen de Kort verliest drie vingers bij ongeluk in Andorra

24 juni 2021 om 19:40 • Aangepast 25 juni 2021 om 20:38
nl
Wielrenner Koen de Kort uit Liempde verloor donderdag drie vingers bij een ongeluk met een voertuig in Andorra. Dat meldt zijn ploeg Trek-Segafredo. De artsen konden niks anders meer doen dan amputeren.
Profielfoto van ANPProfielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Het ongeluk gebeurde donderdag vroeg in de middag, tijdens een off-roadtrip in de Pyreneeën. De 38-jarige topsporter werd per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in het Spaanse Sabadell. Vervolgens werd hij met spoed geopereerd.

"Ondanks de inspanningen van de artsen in een procedure die meer dan drie uur duurde, was het noodzakelijk om de vingers te amputeren", laat de ploegleiding weten. "Het gaat om een volledige verwijdering van de derde, vierde en vijfde vinger van zijn rechterhand."

Hij kan zijn hand volgens de artsen in de toekomst wel blijven gebruiken, omdat de duim en wijsvinger konden worden gered. De wijsvinger heeft wel aanzienlijke schade opgelopen.

Antibiotica
Vanwege het vele vuil rond de wonden is het risico op infectie niet uitgesloten en daarom krijgt hij een antibioticakuur. Koen blijft de komende dagen in het ziekenhuis. De ploegarts van Trek-Segafredo heeft voor en na de operatie gesproken met De Kort. Volgens de dokter verkeert hij mentaal in een goede conditie.

De Kort, door zijn ploeg 'onze deskundige wegkapitein' genoemd, eindigde afgelopen zondag bij de NK wielrennen als 25e. Hij was vorige maand actief in de Ronde van Italië, die hij op de 134e plek afsloot. De Kort verlengde vorig jaar november zijn contract bij Trek met één jaar, tot eind 2021.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.