Langste rij ooit bij teststraat: alles voor de eerste stapavond in tijden

25 juni 2021 om 18:28 • Aangepast 28 juni 2021 om 09:56
nl
Nog nooit was het zo druk bij de teststraat in het beursgebouw in Eindhoven. Vrijdag aan het begin van de avond staan er zo'n honderd mensen in de regen te wachten. Bij deze teststraat kunnen mensen terecht voor 'testen voor toegang'. Met een negatieve testuitslag kan je bijvoorbeeld een kroeg bezoeken.
Profielfoto van Fieke Nobel
Geschreven door
Fieke Nobel

Iedereen in de rij die wordt aangesproken door onze verslaggever staat daar omdat er dit weekend weer ouderwets feestgevierd kan worden in de kroegen. Een vrouw wil naar 't Lempke in Eindhoven. Ze heeft lang moeten wachten op een uitgaansavond. En omdat ze net achttien is, kijkt ze er erg naar uit. "Als ik nog binnenkom, want het is keidruk."

Doordat de teststraten geplaagd worden door computerproblemen, kan de uitslag wat langer duren. Een woordvoerder zegt daarover: "Dat is niet zo erg, want de meeste mensen laten zich testen omdat ze zaterdag op stap willen." Later vrijdagavond werd bekend dat de vertragingen het gevolg waren van een hackpoging.

"Dan is het wel weer veilig om te gaan stappen."

Voor een van de wachtenden in de rij is het maar te hopen dat hij zijn uitslag vrijdagavond al heeft: hij gaat zowel vrijdag als zaterdag op stap. "Om twaalf uur gaan de kroegen open en daar ben ik bij. Dat testen is zeker de moeite waard, ik heb er geen problemen mee. Dan is het wel weer veilig om te gaan stappen."

Twee mannen kijken ook uit naar een avondje in 't Lempke. Ze hebben al kaartjes, het enige dat nog tussen hen en een stapavondje instaat, is een negatieve test. "Het is te lang geleden."

"Ik hoop het niet, maar als het nodig is, doe ik het."

Een aantal mensen stelt zich erop in om ieder weekend langs de teststraat te gaan, zolang het moet. "Ik hoop het niet, maar als het nodig is, doe ik het", zegt een vrouw. "Maar ik heb wel al een vaccinatie gekregen, dus na die tweede is het niet meer nodig."

Maak jij je zorgen over of je testuitslag wel op tijd komt? Laat het ons weten.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.