Video

Trein ramt auto op spoorwegovergang in Boxtel

27 juni 2021 om 15:17 • Aangepast 28 juni 2021 om 15:08
nl
Op een spoorwegovergang in Boxtel is een auto geramd door een aankomende trein. De inzittenden konden op tijd wegkomen. Het treinverkeer op het traject lag stil.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Het ongeluk gebeurde op de spoorwegovergang Essche Heike in Boxtel. Een ouder echtpaar stond daar te wachten voor de dichte slagbomen op een voorbij razende trein. Toen de spoorbomen weer open gingen, wilden ze oversteken. Maar nog voor de overkant van het spoor bereikt was, gingen de bomen weer dicht.

Goederentrein
De auto zat klem op het spoor. De bestuurder probeerde nog achteruit te rijden, maar meer dan een gedeukte achterbumper door de dichte slagboom leverde dat niet op. Het echtpaar wist zichzelf in veiligheid te brengen, maar de auto van het stel kon niet worden weggehaald. De aankomende goederentrein raakte de wagen aan de voorkant.

Niemand is bij het ongeluk gewond geraakt. Het echtpaar is wel nagekeken in een ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Door het ongeluk was zowel de spoorwegovergang Essche Heike, als de overgang op de Molenwijkseweg dicht.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!