Kaas van de monniken in een paar dagen tijd al bijna uitverkocht

29 juni 2021 om 11:34 • Aangepast 29 juni 2021 om 16:43
nl
Wie nog graag een kilo kaas van de paters uit Berkel-Enschot wil hebben, moet er snel bij zijn. Van het overschot van 15.000 kilo kaas, is na vijf dagen al 10.000 kilo verkocht.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Broeder Isaac zat behoorlijk met het kaas-overschot in zijn maag. Door de coronacrisis was de horeca dicht en de kaas van de paters is niet in de supermarkt te vinden. Op de abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Berkel-Enschot maken de broeders zelf kaas en bier. Metershoog liggen de kazen nu opgestapeld in de kelder.

Een verkoopactie van Thibaud van der Steen via de Facebookpagina Tilburg Maakt Mij Blij moest uitkomst bieden. Hij wist eerder ook de zusters in Oosterhout van 20.000 flessen wijn af te helpen. En de kazen van de paters lijkt nu het volgende succesverhaal te worden.

"Er liggen zelfs aanvragen uit Schotland en Frankrijk."

"We zijn volledig overrompeld door de media-aandacht en de hoeveelheid bestellingen", zegt broeder Isaac. "Er liggen zelfs aanvragen uit Schotland en Frankrijk." Zoveel bestellingen betekent wel een boel werk voor de monniken. "Die zijn nu met man en macht in de weer om 10.000 kilo kaas op te snijden", zegt Van der Steen.

De opbrengst van de kaas-actie gaat naar een goed doel. De paters uit Berkel-Enschot bouwen met de opbrengst een nieuwe school in Oeganda.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.