Dood Vlisco-topman Willem van der Willigen: man en vrouw opgepakt

29 juni 2021 om 17:16 • Aangepast 30 juni 2021 om 17:08
nl
Een arrestatieteam van de politie heeft zaterdagmiddag rond halfvijf in Amsterdam een 50-jarige man en een 31-jarige vrouw aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op Willem van der Willigen uit Lieshout.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

De zaak begon op 11 juni, toen de zoons van de oud-Vlisco-topman hun vader dood vonden in zijn huis op een landgoed aan de Eksterlaan in Lieshout. Nader onderzoek wees uit dat de 70-jarige man door een misdrijf om het leven was gekomen en al geruime tijd in de woning lag.

Verdachten
In het onderzoek kwam de recherche op het spoor van twee verdachten. Zij hadden grote geldbedragen opgenomen van de rekening van het slachtoffer en waren op camerabeelden van een pinautomaat te zien. Verder onderzoek van de recherche was gericht op het achterhalen van de verblijfplaats van deze verdachten en het onderzoek naar hun betrokkenheid bij het overlijden van Van der Willigen. Beide verdachten zijn geen bekenden van justitie.

Amsterdam
Het onderzoek wees uit dat de twee in mei en juni verbleven in diverse hotels in het centrum van Amsterdam. In de hoofdstad vond de politie in de parkeergarage van een hotel ook de auto van Van der Willigen. De verdachten verbleven in Amsterdam ook in verschillende woningen, waaronder het huis van een 65-jarige man aan de Tollensstraat, iemand die hun onderdak bood.

Misdrijf
Het onderzoek leidde de politie naar dat huis. Naast de twee verdachten werd daar ook de overleden bewoner aangetroffen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen. De precieze toedracht van beide zaken wordt nader onderzocht.

Voorarrest
De verdachten zitten in beperkingen en zijn dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalde dat de twee nog zeker twee weken langer vast blijven zitten. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de twee mannen.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.