Mandemakers gebruikt back-ups na hack: 'Maandag weer helemaal operationeel'

1 juli 2021 om 11:55 • Aangepast 8 juli 2021 om 13:54
nl
Het Waalwijkse keuken-, badkamer- en meubelconcern Mandemakers Groep hoopt begin volgende week weer op volle toeren te draaien. Het bedrijf werd dinsdag platgelegd door hackers die geld eisten, maar dankzij back-ups denkt het bedrijf maandag weer volledig operationeel te zijn.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Het bedrijf leverde ondanks de hack nog steeds keukens en badkamers en hoopt vanaf maandag ook weer meubelen te kunnen leveren. Ook de showrooms van Mandemakers Groep moeten dan weer telefonisch bereikbaar zijn. De telefooncentrale op het hoofdkantoor is donderdag weer opgestart.

'Up and running'
Dat zegt directeur Robert Coppens. Volgens Coppens worden er back-ups gebruikt van oudere versies van het systeem om zo geleidelijk weer op te starten. “We gaan gefaseerd terug naar de oude infrastructuur. We hopen maandag, uiterlijk woensdag, weer volledig up and running te zijn.”

Coppens is gerustgesteld. “En trots natuurlijk. Het is mooi om te zien dat iedereen zo zijn best heeft gedaan hier om alles draaiende te houden. Ook de ICT’ers hebben geweldig werk verricht de afgelopen dagen. Ze hebben nog net geslapen, zullen we maar zeggen”, vertelt Coppens.

Hoewel het bedrijf niet wil zeggen of er alsnog betaald wordt, is het terugvallen op oudere back-ups van het systeem een veelgebruikte en logische manier om hackers te omzeilen. Het bedrijf wil ook niet zeggen hoeveel geld de hackers eisen.

Mandemakers
De showrooms en de kantoren van Mandemakers Groep, dat ruim 200 vestigingen heeft, kunnen sinds dinsdagmiddag niet meer in de eigen systemen.

Onder de Mandemakers Groep vallen onder meer winkels van:

  • Brugman Keukens,
  • CVT Keukens,
  • Keukenconcurrent,
  • Piet Klerx,
  • Woonexpress,
  • Morres,
  • Tulp.

LEES OOK:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.