Geen terrassen op stapavonden Stratumseind vanwege stijging besmettingen

7 juli 2021 om 19:07 • Aangepast 12 juli 2021 om 14:27
nl
Vanwege de oplopende coronabesmettingen mogen er op stapavonden geen terrassen meer staan op het uitgaansgebied Stratumseind in Eindhoven. Dat hebben burgemeester John Jorritsma, de politie en het Openbaar Ministerie woensdag besloten.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

"Ondanks dat horecaondernemers over het algemeen heel goed hun verantwoordelijkheid nemen, is deze maatregel nodig", schrijft de gemeente in een persbericht. "De enorme drukte op deze smalle straat maakt het onmogelijk de regels voor veilige afstand na te leven. "

Het verwijderen van de terrassen geldt op donderdagavond vanaf tien uur en vrijdag- en zaterdagavond vanaf elf uur. De maatregel wordt toegepast zolang de anderhalvemetermaatregel van kracht blijft.

De maatregel is woensdagmiddag besproken door burgemeester Jorritsma en wethouder binnenstad Monique List in een ingelast overleg met vertegenwoordigers van de Eindhovense afdeling van Koninklijke Horeca Nederland en Stratumseind. De uitwerking van de maatregel wordt nu voorbereid. Donderdag wordt meer bekend over deze uitwerking.

Ruud Bakker, de voorzitter van de Koninklijke Horeca Eindhoven, vindt het geen leuke, maar wel een verstandige maatregel. “Het is dermate druk dat het toch een probleem werd.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.