561 nieuwe besmettingen in Brabant, beduidend minder dan gisteren

9 juli om 15:24 • Aangepast 9 juli om 17:49
Vanavond worden er nieuwe maatregelen aangekondigd nu het aantal positieve tests hard stijgt (foto: archief).
Vanavond worden er nieuwe maatregelen aangekondigd nu het aantal positieve tests hard stijgt (foto: archief).
Het aantal coronabesmettingen is vrijdag gedaald ten opzichte van een dag eerder. Vrijdag kwamen er 561 nieuwe positieve tests bij in onze provincie, donderdag waren dat er nog 710. Landelijk gezien steeg het aantal besmettingen wel fors.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Donderdag was er bijna sprake van een verdubbeling van het aantal nieuwe coronagevallen in onze provincie. Tot een toenemende druk in de ziekenhuizen heeft de stijging van het aantal besmettingen nog niet geleid, maar het Outbreak Management Team (OMT) heeft de regering in een spoedadvies geadviseerd in te grijpen.

In heel Nederland werden er donderdag nog 5475 positieve tests gemeld, het hoogste aantal sinds 8 mei. Vrijdag steeg het aantal nieuwe gevallen landelijk gezien verder naar bijna 6986.

Wachten op privacy instellingen...

Nieuwe maatregelen
Demissionair minister-president Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge van Volksgezondheid geven vrijdagavond om zeven uur een persconferentie, vanwege de snelle landelijke stijging van de besmettingscijfers. Eerder meldden ingewijden dat het kabinet overweegt om meerdaagse evenementen af te blazen en clubs en discotheken te sluiten.

Omroep Brabant zal de persconferentie live uitzenden op web, app en tv.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...