Landerd en Uden gaan definitief samen verder als gemeente Maashorst

13 juli 2021 om 15:18 • Aangepast 14 juli 2021 om 11:25
nl
De kogel is door de kerk en niets staat de nieuwe gemeente Maashorst nog in de weg. Landerd en Uden vormen vanaf 1 januari 2022 de nieuwe gemeente Maashorst. Een ruime meerderheid van de Eerste Kamer stemde dinsdag in met de fusieplannen waarover al zeker vijf jaar wordt gesproken.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

In een eerder stadium was de Tweede Kamer ook al akkoord gegaan met de fusie van de twee gemeenten. Bij die gelegenheid werd ook een amendement (voorstel tot wijzing van een wetsontwerp) aangenomen over een evaluatie.

Overstappen
Het functioneren van de nieuwe gemeente Maashorst moet binnen drie jaar worden besproken. Dan wordt ook nog bekeken of de kern Schaijk onderdeel blijft van de gemeente Maashorst of alsnog overgaat naar de gemeente Oss.

De burgervaders van Uden en Landerd (Reek, Schaijk en Zeeland) zijn blij met de afronding van de fusie. "Fijn dat dat er nu groen licht is. Een nieuwe gemeente, met zes met elkaar verbonden kernen", zegt Marnix Bakermans van de gemeente Landerd. Dat wordt onderschreven door zijn collega Henk Hellegers van Uden: "Na een zorgvuldig proces met onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties, zijn we eindelijk zo ver."

Ook fusie Land van Cuijk
De gemeenten Boxmeer, Cuijk, Mill, Grave en Sint Anthonis gaan ook definitief vanaf 1 januari 2022 samen, zo werd dinsdag eveneens beklonken. De naam van deze nieuwe gemeente wordt Land van Cuijk.

Logo van Land van Cuijk.
Logo van Land van Cuijk.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!