Video

Auto vast in ondergelopen spoortunnel Geldrop, ook tunnel Eindhoven dicht

15 juli 2021 om 08:08 • Aangepast 16 juli 2021 om 10:18
nl
Een auto kwam donderdagmorgen in Geldrop vast te zitten in de spoortunnel van de Eindhovenseweg. Tijdens een van de heel zware buien waarmee we sinds woensdagavond te maken hebben, liep de tunnel helemaal onder water.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Nadat de auto gestrand was, werd de tunnel afgesloten. De brandweer werd opgeroepen om de auto uit het water te halen.

Spoortunnel in Eindhoven
In Eindhoven zijn soortgelijke problemen bij de spoortunnel vlakbij het Philips Stadion. Die spoortunnel liep woensdagnacht onder water. Ook donderdagmorgen zijn daar nog steeds problemen. De spoortunnel is afgesloten voor het verkeer. Alleen fietsers kunnen er nog door. De fietspaden in de tunnel liggen namelijk hoger dan de rijbaan. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het autoverkeer om te leiden.

Beelden van de spoortunnel bij het Philips Stadion in Eindhoven:

Kelder leeggepompt
Aan de Klappermanstraat in Valkenswaard moest donderdagochtend rond halfacht de kelder van een huis worden leeggepompt. Die was na de hoosbuien die afgelopen nacht over de gemeente trokken blank komen te staan. Een riolering zou gesprongen zijn.

Omdat de bewoners vreesden dat het water vanuit de kelder het huis zou binnenlopen werd de brandweer gebeld. Die heeft de kelder leeggepompt.

De gemeente Oisterwijk is veelvuldig gebeld door mensen die last hebben van het water. Vooral de drukrioolpompen in het buitengebied kunnen de hoeveelheid regenwater niet aan waardoor toiletpotten vol lopen met water. Ook is het hard werken voor het hoofdriool. Putdeksels komen omhoog. Daardoor moest ook de Heusdensebaan even worden afgesloten. In Oisterwijk, waar veel lindenbomen staan, is de combinatie lindenbloesem en veel regenwater in de goot ook niet ideaal. Daardoor raakten de putten in het dorp verstopt en stroomden ze over.

N65 en A2
Op de Brabantse snelwegen vielen de problemen donderdagochtend vroeg relatief mee. Al werd wel de N65 (Den Bosch-Tilburg) donderdagochtend afgesloten van knooppunt Vught tot en met de verbindingsweg naar Tilburg vanwege het vele water op het wegdek.

Om diezelfde reden ging ook de afrit Sint-Michielsgestel van de A2 dicht en werd de rechterrijstrook van de A2 van Utrecht naar Den Bosch afgesloten bij Hintham. In de loop van de ochtend konden deze wegen weer worden vrijgegeven.

In het oosten de meeste regen
De afgelopen 24 uur viel vooral in het oosten van onze provincie veel regen. Donderdagmorgen om halfacht ging het om 23,9 millimeter regen in Eindhoven. In Volkel was dat 21 millimeter. Ter vergelijking: in Zuid-Limburg viel het afgelopen etmaal veertig millimeter regen. Vanuit Brabant zijn donderdagmorgen tientallen brandweerlieden naar Zuid-Limburg vertrokken om de brandweer daar te helpen.

Donderdagochtend geldt code geel nog altijd in Brabant, omdat er plaatselijk nog veel neerslag kan vallen. Na de middag zou de kans op neerslag afnemen.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.