John van den Heuvel na overlijden Peter R.: 'Zal altijd voorbeeld blijven'

15 juli 2021 om 14:43 • Aangepast 15 juli 2021 om 16:17
nl
Misdaadverslaggever John van den Heuvel reageert geschokt en verdrietig op het nieuws van het overlijden van zijn collega Peter R. de Vries. De misdaadverslaggever is overleden aan de verwondingen die hij opliep toen hij vorige week dinsdag werd neergeschoten in Amsterdam.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Van den Heuvel die in Eindhoven opgroeide, geeft een eerste reactie op Instagram. "Het ontzettend verdrietige bericht van het overlijden van Peter raakt me diep. De vechter, doorzetter, hulpverlener, topjournalist, liefdevolle en trotse (groot)vader, collega, crimefighter en steun en toeverlaat voor velen is niet meer", zo schrijft de misdaadjournalist.

"Het is hard te beseffen dat we Peter nooit meer gaan zien, we nooit meer zijn opinies en analyses zullen horen. Maar hij zal altijd een voorbeeld blijven en een bron van inspiratie. Voor zijn vakgenoten maar ook voor een ieder die rechtvaardigheid, moed en vrijheid van meningsuiting net zo’n warm hart toedraagt als Peter."

"De normen en waarden waar ook Peter voor stond zullen nooit wijken voor geweld."

John van den Heuvel vervolgt: "Ik zal Peter vooral herinneren vanuit de vele jaren dat we goede collega’s waren en elkaar met raad en daad bijstonden, waarschuwden voor gevaar en dezelfde doelen nastreefden. De normen en waarden waar ook hij voor stond zullen nooit wijken voor geweld. Ook nu niet, nu we intens verdrietig afscheid moeten nemen."

Tot besluit wenst hij de familie van Peter R. de Vries veel kracht toe.

Details over de uitvaart zijn nog niet bekendgemaakt. Die komen naar buiten zodra de familie daar beslissingen over heeft genomen, liet de familie eerder weten via RTL Boulevard.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.