Video

Oliver wordt jongste ruimtevaarder ooit: 'Begon allemaal met Thunderbirds'

19 juli 2021 om 10:25 • Aangepast 20 juli 2021 om 10:11
nl
De 18-jarige Oliver Daemen uit Oisterwijk kan niet wachten om de ruimte in te gaan. Dinsdag vliegt hij mee met de ruimtetrip van ondernemer Jeff Bezos. "Als wij landen en ik uit de raket stap denk ik dat ik sprakeloos zal zijn."
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Amazon-oprichter Jeff Bezos heeft op Instagram een filmpje gedeeld waarin Oliver vertelt over de vlucht die hem de jongste astronaut ooit zal maken. "Ik denk dat het de ultieme droom voor heel veel mensen is om de ruimte in te gaan."

"Ik voel me verantwoordelijk omdat ik de jongste persoon ooit ben die naar de ruimte gaat."

Zelf hoopt Oliver een voorbeeld voor anderen te zijn. "Ik voel me verantwoordelijk omdat ik de jongste ooit ben die naar de ruimte gaat. Ik hoop dat meer mensen interesse krijgen voor de ruimte en vooral ook voor de wetenschappelijke kennis over de ruimte.”

De liefde voor de ruimte begon voor hem bij de Thunderbirds, de bekende jeugdserie. "Ik was daar een hele grote fan van. Iedere aflevering heb ik gezien. De hoogtepunten van die serie waren de raketten."

"Het is echt cool om met deze groep te gaan."

Nu gaat hij zelf het heelal verkennen. Op de vlucht wordt Oliver vergezeld door Jeff Bezos zelf, zijn broer Mark en de 82-jarige Amerikaanse Wally Funk, dan de oudste astronaut ter wereld.

In de video noemt Oliver Bezos een van de beste ondernemers uit de geschiedenis. "Het is echt cool om met deze groep te gaan. Zo is Wally een van de beste piloten ooit. Zij heeft zo’n bijzonder levensverhaal."

Volgens Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Jeff Bezos, is de raket New Shepard klaar voor de lancering dinsdag.

In de Instagram-video's vertelt Oliver over zijn ruimtevlucht:

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.