Websites van Brabantse kranten tijdelijk onbereikbaar door storing

22 juli 2021 om 18:36 • Aangepast 23 juli 2021 om 18:25
nl
Een groot aantal websites, waaronder die van de Brabantse kranten, is donderdagavond getroffen door een storing. Het probleem bij de dagbladen was binnen drie kwartier voorbij. De oorzaak van het wereldwijde probleem, dat aan het begin van de avond aan het licht kwam, is een technische storing bij het Amerikaanse techbedrijf Akamai.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Bedrijven als Akamai zijn een soort verkeersregelaars. Zij zorgen ervoor dat mensen die een internetadres intikken, terechtkomen op de systemen die bij dat adres horen. De digitale wereld is afhankelijk van een paar van zulke bedrijven.

Wereldwijde storing
Ook de sites van het Algemeen Dagblad (AD), de Volkskrant, de politie, supermarktconcern Jumbo in Veghel, de Rabobank, ING en Albert Heijn zijn uit de lucht geweest. De Brabantse kranten vallen net als het AD onder uitgeversconcern DPG. Zij meldden al vrij snel op Twitter dat de sites onbereikbaar waren door een technisch probleem dat wereldwijd verschillende grote websites treft. In de Verenigde Staten kampte onder meer Delta Air Lines met een storing.

Tegen zeven uur donderdagavond meldde Akamai dat het een 'fix' heeft doorgevoerd, een herstelling. Een software-update heeft blijkbaar een probleem veroorzaakt binnen het systeem dat je naar de juiste website leidt als je een adres intypt in je browser. Hierdoor waren veel sites van klanten niet meer beschikbaar. Nadat Akamai de update had teruggedraaid, werkte het systeem weer als vanouds. Het bedrijf zegt nog eens kritisch te kijken naar de manier waarop updates worden doorgevoerd, om zo storingen te voorkomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!