Eindhoven over sluiting horecazaken: 'We zouden niet meer waarschuwen' - Omroep Brabant
Video

Eindhoven over sluiting horecazaken: 'We zouden niet meer waarschuwen'

24 juli 2021 om 14:07 • Aangepast 31 juli 2021 om 06:17
nl
Dat de gemeente Eindhoven twee restaurants twee weken lang wil sluiten na het onbedoeld overtreden van de coronaregels hadden de eigenaren volgens de gemeente kunnen weten. "Er is aangegeven dat er niet nog eerst gewaarschuwd zou worden."
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Het personeel van de restaurants Antonio's en Fling nam eerder deze week vlak na middernacht nog even een afzakkertje op het terras om bij te komen van een lange werkdag.

Handhavers zagen dit en maakten hier een notie van. Dat de terrassen verder gesloten waren voor bezoekers en dat de restaurants ook zichtbaar al dicht waren, deed volgens de handhavers niet ter zake.

Demonstratie
Eindhovense horecaondernemers zijn zwaar verontwaardigd over het beleid van de gemeente. Vrijdagnacht demonstreerden zo'n 150 Eindhovense horecaondernemers op het Stadhuisplein tegen het in hun ogen te strenge coronabeleid van de gemeente. Dit deden ze door op het Stadhuisplein, pal voor het gemeentehuis, een alternatieve naborrel te houden.

"Het college heeft over de meest recente maatregelen en de handhaving daarop meerdere keren gecommuniceerd met de vertegenwoordiging van de horecaondernemers", laat de gemeente weten in reactie op raadsvragen van de VVD. "Daarbij is aangegeven dat er na deze gesprekken niet nog eerst gewaarschuwd zou worden."

Actiever gebruik app
De gemeente benadrukt dat overleg met de horeca 'uiterst belangrijk' is en dat dit ook 'zeer frequent' plaatsvindt. Wel geeft ze aan dat horecaondernemers dit keer niet via het vaste communicatiekanaal zijn geïnformeerd. De app die daarvoor is bedoeld zal voortaan actiever worden gebruikt.

Zo'n 150 Eindhovense horecaondernemers demonstreerden vrijdagnacht op het Stadhuisplein tegen het in hun ogen te strenge coronabeleid van de gemeente:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.