Video

Teststraten lopen vol met vakantiegangers: 'Naar Spanje als uitslag er is'

24 juli 2021 om 17:15 • Aangepast 26 juli 2021 om 09:50
nl
Het blijft een rottig gevoel, zo'n coronatest. Toch moeten veel Brabanders eraan geloven om op vakantie te mogen. En nu de schoolvakanties zijn begonnen, lopen de teststraten van testenvoorjereis.nl vol. Bijvoorbeeld bij het bedrijf van Ramsus Emmelkamp die een teststraat heeft in Eindhoven. "De aantallen reizigers verdubbelen ten opzichte van vorige week."
Profielfoto van Fieke Nobel
Geschreven door
Fieke Nobel

Vorige week was het in de regio noord erg druk met vakantiegangers, nu is het in Brabant te doen. "We hebben er dan ook meer dan een jaar op moeten wachten, voor we weer mochten!"

Mensen die op vakantie willen, kunnen via de overheid een test boeken en dan komen ze bij dit bedrijf of een van de concurrenten uit. Die heb je nodig als je nog niet volledig gevaccineerd bent.

"Het is niet heel fijn."

Prettig is het testen nog altijd niet. "We proberen het zo aangenaam mogelijk te maken maar het is niet heel fijn", vertelt Emmelkamp. Dat nemen veel reizigers die op vakantie willen toch voor lief.

"We gaan vanmiddag naar Spanje, als de testuitslag er is", zeggen twee jongeren nadat ze hun test gehad hebben. Over een half uur hopen ze hem binnen te hebben.

LEES OOK:

In onderstaande video zie je een fictief Brabants gezin dat op vakantie wil, maar rekening moet houden met de geldende coronaregels:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.