Auto tegen vangrail na achtervolging door politie en ruzie in Vught

31 juli 2021 om 17:16 • Aangepast 2 augustus 2021 om 11:12
nl
In de Madeliefstraat in Vught hebben zaterdagmiddag een aantal mensen het met elkaar aan de stok gekregen. Er zou ook geschoten zijn, maar dit kan volgens de politie nog niet bewezen worden. Wel kon ze bevestigen dat de drie inzittenden van een wagen die later deze middag op de snelweg A12 bij Zoetermeer tegen een vangrail was gereden, bij het conflict betrokken zouden zijn geweest. Ze zijn aangehouden.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De politie had de achtervolging op de auto ingezet. Nadat de auto was gebotst, konden de drie inzittenden worden opgepakt. Twee van hen moesten volgens de lokale website Regio15.nl door de ambulance worden onderzocht. Mogelijk zijn ze bij de ruzie in Vught gewond geraakt.

Betrokkenen niet in de buurt
De vermeende schietpartij werd rond drie uur gemeld. Agenten vonden echter niemand die hierbij betrokken zou zijn geweest. Waarschijnlijk waren die verdachten toen al op weg naar Zoetermeer. Ze zouden zich met twee auto's uit de voeten hebben gemaakt. Een van de wagens werd gezien op de A12 via automatische kentekenplaatherkenning. Hierna zette de politie de achtervolging in, onder meer omdat de bestuurder een stopteken had genegeerd.

Na de botsing, rond half vier, werd de A12 bij Zoetermeer afgesloten in de richting van Den Haag. Vanwege politie-onderzoek en reparatie van de vangrail kon de weg pas na zeven uur 's avonds worden vrijgegeven.

Onderzoek in Vught uitgebreid
Ondertussen is de politie in Vught doorgegaan met haar (buurt)onderzoek. Er is met bewoners van een aantal straten gesproken en wellicht worden ook camerabeelden veiliggesteld. De politie wil namelijk graag weten wat er echt aan de hand is geweest. Om die reden was ze aan het begin van de avond nog steeds bezig in onder meer de Madeliefstraat en de Klaproosstraat. Tijdens het onderzoek waren deze en andere straten afgesloten.

De politie is ook nog op zoek naar een andere auto die na de melding van de schietpartij wegreed uit Vught. Van de drie mannen die zijn gearresteerd, zit er een vast op het politiebureau. De twee andere inzittenden zullen na behandeling in het ziekenhuis aan de politie worden overgedragen.

Een deel van de wijk werd na de melding van een mogelijke schietpartij afgezet (foto: Bart Meesters/SQ Vision Mediaprodukties).
Een deel van de wijk werd na de melding van een mogelijke schietpartij afgezet (foto: Bart Meesters/SQ Vision Mediaprodukties).
De politie probeert aan de weet te komen wat er in Vught is gebeurd (foto: Bart Meesters/SQ Vision Mediaprodukties).
De politie probeert aan de weet te komen wat er in Vught is gebeurd (foto: Bart Meesters/SQ Vision Mediaprodukties).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.