Vermiste ijshoorn van zestig kilo opgevist uit sloot

3 augustus 2021 om 14:48 • Aangepast 9 april om 17:01
nl
De enorme vermiste ijshoorn van Eethuys 't Akkertje in Geffen is weer terecht. Het gevaarte verdween in de nacht van vrijdag op zaterdag van het terras van deze zaak. Het is teruggevonden in een slootje en is inmiddels teruggeplaatst. "Ik zag iets raars liggen en moest meteen denken aan die ijshoorn", vertelt vindster Eline Harmsen uit Oss.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Wat was ze zaterdag toch boos en verdrietig, Richanne Steenbergen. De 44-jarige eigenaar van de cafetaria aan de Dorpstraat in Geffen bemerkte die ochtend tot haar grote schrik dat de beeldbepalende ijshoorn voor haar zaak was gestolen.

Op Facebook en tegen diverse andere media deed ze geen moeite om haar frustratie onder stoelen of banken te steken. Je moet gewoon van andermans spullen afblijven, was haar boodschap. En zelfs wanneer het ontvreemden van die zeker 60 kilo zware ijshoorn een grapje was: breng hem dan terug of laat weten waar-ie is gebleven.

"Onze ijshoorn is terecht."

Tot dinsdagochtend vroegen Richanne en haar medewerkers zich af of ze de ijshoorn ooit terug zouden zien. Ja dus, want, zo schreeuwen ze het uit op Facebook: "Joehoe! Onze ijshoorn is terecht!"

De ijsco werd gevonden in een slootje tussen Geffen en Nuland door Eline Harmsen en haar vriend Stef van den Biezen. "We reden er vanmorgen met de auto langs toen ik iets raars zag liggen. Ik vroeg mijn vriend om terug te rijden en het kon niet missen: het moest de gestolen ijshoorn zijn. Ik kom zelf uit Oss, maar mijn moeder woont in Geffen, dus ik kende het verhaal", aldus de 16-jarige Eline.

"Ik ga niet met mijn nagels aan dat vieze ding zitten."

Maar hoe krijg je zo'n gevaarte uit die sloot? "Nou, mijn vriend werkt in de bouw en die heeft de ijshoorn met twee collega's uit de sloot gevist. Ik ga natuurlijk niet met mijn mooie nagels aan dat vieze ding zitten. Het was gelukkig alleen vies, volgens mij was het amper beschadigd."

Ondertussen had Eline al met 't Akkertje gebeld. "Daar werd natuurlijk dolblij gereageerd", vertelt de Osse. Net als Richanne vermoedt ze dat 'jongens in een dronken bui' met de ijshoorn aan de haal zijn gegaan. "Maar je blijft toch van andermans eigendom af?!", vindt Eline. Haar vriend heeft het verloren voorwerp dinsdagmiddag met een 'werkbusje' bij 't Akkertje afgeleverd.

Het personeel van de eetgelegenheid is dubbel blij. Omdat de ijshoorn op zijn vertrouwde plek kan worden neergezet, maar ook en vooral omdat zoveel mensen meegezocht hebben en of er op een andere manier aandacht aan hebben besteed.

"Wat mij betreft mag mijn zusje er gratis ijs gaan halen."

Maar de grootste dank gaat vanzelfsprekend uit naar Eline en haar vriend. Hen wacht een passende beloning, als Richanne haar belofte nakomt. Het stel mag een jaar lang gratis ijs komen halen bij ’t Akkertje. Eline zit er niet op te wachten. "Ik vind het ijs daar weliswaar lekker, maar ik heb een jonger zusje. Wat mij betreft mag zij met haar vriendinnen gebruik maken van de beloning."

Wie er achter de diefstal zit van de ijshoorn, is nog onbekend.

LEES OOK: Opsporing verzocht: Richanne (44) wil haar gestolen ijshoorn terug

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!