Osse pyromaan betrapt met aansteker in de hand: 180 uur werkstraf geëist - Omroep Brabant

Osse pyromaan betrapt met aansteker in de hand: 180 uur werkstraf geëist

5 augustus om 15:48 • Aangepast 6 augustus om 15:22
De brandweer kon de eerste brandstichting van de pyromaan snel blussen (foto: Gabor Heeres/SQ Vision)
De brandweer kon de eerste brandstichting van de pyromaan snel blussen (foto: Gabor Heeres/SQ Vision)
Tegen een man uit Oss die vorig jaar op heterdaad betrapt werd met de aansteker in de hand is donderdag een werkstraf van 180 uur geëist. De verdachte werd vorig april gepakt, toen er al maanden een brandstichter in Oss actief was.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Mocht hij binnen twee jaar opnieuw in de fout gaan, dan wil de officier dat hij alsnog 5 maanden de cel ingaat, zo werd duidelijk tijdens de rechtszaak bij de rechtbank in Den Bosch.

De verdachte is betrapt voor pogingen om brand te stichten. Het is hem uiteindelijk niet gelukt om echt een verwoestende brand aan te wakkeren. Oplettende buurtbewoners attendeerden de brandweer en politie begin april nadat er vlammen te zien waren bij een schuur en nadat een onbekende rammelde aan deuren en ramen.

Heterdaad
Op basis van een signalement, kon de man aangehouden worden. Hij rook naar brand, zijn handen waren zwartgeblakerd en hij was bezig bladeren bij een huis in brand te steken.

Wie achter de andere aangestoken branden in Oss zit van ruim een jaar geleden is nog niet duidelijk. Ook na de aanhoudingen van de Ossenaar zijn in deze stad nog branden gesticht.

LEES OOK:

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...