Ajax - PSV op groot scherm: kroegeigenaren Stratumseind dagen gemeente uit

7 augustus 2021 om 20:20 • Aangepast 9 augustus 2021 om 10:24
nl
PSV wil deze zaterdagavond uiteraard goed voor de dag komen tegen Ajax, maar ook de meeste kroegeigenaren op het Stratumseind in Eindhoven willen een punt maken. Ze laten klanten in hun zaak op een groot tv-scherm naar de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal kijken. Kom maar op, lijken ze tegen de gemeente Eindhoven te zeggen. Burgemeester John Jorritsma heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

“Het gaat ons er vanavond niet om om met deze actie extra publiek binnen te halen”, vertelt Roland van de Gevel van het Belgisch Biercafé op het Stratumseind. Volgens hem wordt er met twee maten gemeten en dáár draait het om. Met zijn collega’s in de Eindhovense uitgaansstraat wil hij stelling nemen tegen de in hun ogen starre houding van het gemeentebestuur.

"Waarom mag elders wel naar een groot scherm worden gekeken"?

“Waarom mag er in kroegen in steden als Breda, Den Bosch, Helmond en Tilburg wel naar een groot scherm worden gekeken? En niet in Eindhoven. En hoe kan het dat in een stadion 25.000 mensen worden toegelaten, die echt niet allemaal op anderhalve meter van elkaar staan of zitten? En die bovendien mogen zingen en juichen?”, zo vraagt Van de Gevel zich hardop af.

Het idee om in de uitgaansgelegenheden aan het Stratumseind een verbod van de gemeente naast zich neer te leggen, komt van de organisatie waarin de uitbaters zich hebben verenigd. “Hierover is contact geweest met de gemeente. Die heeft ons aangehoord en al aangekondigd dat ze waar nodig zal optreden”, vertelt Van de Gevel. Rond acht uur, toen de voetbaltopper in Amsterdam op het punt van beginnen stond, zouden er al handhavers zijn gesignaleerd. Voor zover bekend is nergens ingegrepen.

"Dit is tegenwerking, dit is ondernemers pesten."

De café-eigenaar en zijn collega's weten dus dat zij met vuur spelen. “Er zijn al heel veel gesprekken geweest met de gemeente, maar ik heb het idee dat er meer sprake is van tegenwerking dan samenwerking. Dit is gewoon ondernemers pesten”, aldus Van de Gevel.

Hij verwijst hiermee ook naar een recent incident dat ontstond tussen de horeca enerzijds en de gemeente Eindhoven anderzijds. Toen was de aanleiding de sluiting van twee restaurants, omdat er na middernacht nog mensen op het terras zaten. Uiteindelijk werd Jorritsma door de rechtbank in Den Bosch teruggefloten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.