Horeca in Eindhoven mag voetbal toch op tv-schermen laten zien

10 augustus 2021 om 17:11 • Aangepast 11 augustus 2021 om 10:01
nl
De Eindhovense horeca mag voetbalwedstrijden toch op tv-schermen laten zien. Dat heeft de gemeente Eindhoven laten weten. De gemeente gaf daar eerder geen toestemming voor, maar horecaondernemers lieten zaterdag de wedstrijd van PSV tegen Ajax tóch op grote schermen zien.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

Nu komt burgemeester John Jorritsma de cafébazen dus tegemoet door het kijken op grote schermen toe te staan. Net op tijd, want dinsdagavond speelt PSV in de voorronde van de Champions League tegen Midtjylland. De horeca vond het niet eerlijk dat in andere grote Brabantse steden, zoals Breda, Den Bosch, Helmond in Tilburg, wel mocht.

Het besluit van de gemeente komt na overleg met de horeca, zegt een woordvoerder van de gemeente: “We vinden dat dit binnen de huidige landelijke regels kan om de volksgezondheid te garanderen. En we vinden goed en constructief overleg met de horeca van belang.”

Handhavers op pad
De schermen mogen aan, maar dan moeten de bezoekers zich wel houden aan de coronamaatregelen. Dat betekent onder andere dat er voor iedereen een stoel heeft en moet blijven zitten. Dat is volgens de gemeente in goed overleg met de horeca afgesproken: “Daardoor weten onze handhavers en toezichthouders waar ze aan toe zijn.”

Het is niet zo dat bij het minste of geringste de tv’s uit moeten, benadrukt de gemeente. “Er moet dan een grove overtreding zijn. De handhavers en toezichthouders zoeken dan meteen contact met de ondernemer, die er dan meteen wat aan moet doen.”

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.