Al duizend aanmeldingen voor huldiging Lavreysen en er is nog plaats

13 augustus 2021 om 09:44 • Aangepast 14 augustus 2021 om 09:00
nl
Luyksgestel ademt deze vrijdag meer dan ooit wielrennen. Baanwielrenner Harrie Lavreysen wordt vanavond gehuldigd in sportpark De Raven. Tijdens de Olympische Spelen in Tokio won hij twee gouden medailles en één bronzen plak. Omroep Brabant doet live verslag van de festiviteiten.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Voor de huldiging heeft de gemeente Bergeijk, waar Luyksgestel onder valt, een mooi programma in petto. Details wil ze nog niet prijsgeven, maar ruim duizend mensen verwachten er zoveel van dat ze zich al aangemeld hebben. Voor de huldiging, die om zeven uur vanavond begint, worden 1600 stoelen klaar gezet. Hiervoor kunnen liefhebbers zich nog opgeven en wel via www.bergeijk.nl/huldiging.

Ook huldiging Joris Harmsen
Behalve Lavreysen wordt ook dorpsgenoot Joris Harmsen in de bloemetjes gezet. Hij bereikte tijdens het voor de Nederlandse delegatie zo goed verlopen evenement de halve finale in de BMX.

Lavreysen was al drie keer wereldkampioen op de keirin, de sprint en met de Nederlandse formatie op de teamsprint. Voor hem is het blijkbaar altijd alle goede dingen in drieën, want ook in de Japanse hoofdstad viel hij driemaal in de prijzen. Dat de zomerspelen een jaar werden uitgesteld, veranderde niets aan zijn ambitie. Hij mikte weliswaar op drie keer goud, maar met twee keer goud en éénmaal brons was hij dik tevreden en was hij voor ons land de koning van de Spelen.

Live op Omroep Brabant
Het feestelijk programma duurt van zeven tot acht uur. Omroep Brabant is erbij en doet op internet, app en Facebook verslag. Ook op Omroep Brabant
TV wordt er aandacht aan besteed.

Mensen die Harrie op een andere manier willen feliciteren, kunnen dat doen via harrielavreysen.com/huldiging.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.