Huldiging Lavreysen valt samen met coronapersco: 'Toch niet veel nieuws'

11 augustus 2021 om 11:19 • Aangepast 12 augustus 2021 om 10:48
nl
Baanwielrenner Harrie Lavreysen wordt vrijdagavond vanaf zeven uur gehuldigd in Luyksgestel na zijn uiterst succesvolle Olympische Spelen. Precies tegelijk geeft premier Mark Rutte een persconferentie over het coronavirus en de maatregelen om de verspreiding daarvan te beteugelen. Toch houdt de gemeente Bergeijk, waar Luyksgestel onder valt, vast aan het tijdstip.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"We hebben namelijk al zoveel mensen in stelling gebracht voor deze huldiging", legt een woordvoerster van de gemeente uit. "Bovendien zitten we aan het eind van de huldiging ook met het afbreken van het podium. En we gaan er een beetje vanuit dat er uit de persconferentie van de premier niet heel veel nieuws zal komen."

Buurjongen
Om halfzeven gaan de poorten van sportpark De Raven aan de Hasselsestraat open en dan wordt eerst Joris Harmsen in het zonnetje gezet. "Hij was ook actief tijdens de Spelen in Tokio en was vroeger de buurjongen van Harrie."

Vervolgens wordt Harrie, die tijdens de Spelen twee keer goud en een bronzen medaille won, opgehaald in een cabrio. "Hij wordt naar het sportpark begeleid door leden van fietscrossvereniging FCV De Durtrappers op de fiets."

Vuurwerk
Op het podium wordt Lavreysen vervolgens in het zonnetje gezet door provinciebestuurder Stijn Smeulders en burgemeester Arinda Callewaert. De bijeenkomst wordt afgesloten met vuurwerk.

Voor de huldiging hadden zich woensdagochtend al zevenhonderd mensen aangemeld.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.